Претражи овај блог

петак, 25. август 2017.

SVEZA PAPRIKA SA MLADIM SIROM

                     SVEZA PAPRIKA SA MLADIM SIROM



POTREBNO JE:



1 kg PAPRIKA BABURA
200g MLADOG SIRA
200g FETA SIR
1/2 CASE KISELE PAVLAKE
3-4 CENA BELOG LUKA
2 GRANCICE PERSUNA
50g KACKAVALJA NAREDANOG
MALO BIBERA

PRIPREMA:
Za meze:
Paprike oprati , skinuti peteljke sa semenom.
Uciniju spojiti mladi sir, fetu, kiselu pavlaku, iseckani beo luk i usitnjeni persun

Viljuskom sve sastojke dobro izgnjeciti i spojiti u kompaktnu masu.

Paprike napuniti pripremljenom smesom i ostaviti u frizideru da se dobro ohlade
i stegnu.
NAPOMENA!

Za predjelo sluziti hladne i  secene na kolutove, odozgo narendati malo kackavalja i posuti biberom.
Punjenu papriku servirati kao predjelo ili kao prilog nekom jelu.
Paprika sa sirom moze se odmah jesti uz prepeceni intregralni hleb preliven maslinovim
uljem i belim lukom.Neodoljivo ukusne paprike koje se vrlo lako pripremaju da svi uzivaju.
PRIJATNO!

paprika za zimu:

POTREBNO JE:
2kg PAPRIKE -SOMBORKA ILI BABURA
2 kg MLADOG SIRA
SURUTKA-po potrebi
MORSKA SO- po potrebi

PRIPREMA:
Punjena paprika za zimu

Paprike oprati , ocistiti od semena i peteljki. Ostaviti paprike da se ocede od vode

Surutku posoliti i prokuvati, ostaviti da se ohladi.
Sir mladi posoliti,  izgnjeciti rukama i napuniti paprike.

Napunjene paprike poredjati u tegle ili nekom plasticnom sudu u vertikalnom polozaju
sa otvorom na gore.

Plasticnom resetkom ili cvrstim predmetom pritisnuti paprike, pa ih preliti
hladnom prokuvanom surutkom.

Tegle i palsticni sud dobro zatvoriti i ostaviti na hladnom  i tamnom mestu .
NAPOMENA!
Pre punjenje, paprike malo posoliti.
Punjenu papriku za zimu povremeno proveriti.Ako nema pri vrhu tecnost,  dodati
surutku ako je potrebno.Kada paprika i sir sazru miris paprike i sira odusevice sve vase ukucane
Paprika je sveza, mirisljava i puna sira, puna slasti.  Kada se jede sva krcka u ustima .
PRIJATNO!

















Нема коментара:

Постави коментар