Претражи овај блог

уторак, 3. децембар 2019.

POSNE RUSKE ŠUBARICE

                                                       










Ruske šubarice-posne
Prelep kolač, finog krema, kokosa i čokolade.Teško  je odoleti i pojesti samo jednu šubaricu.
Šubarice ili ruske kape, sve jedno kako se zovu. Da li su mrsne ili posne, ukus  im je fantastičan.Obožavam ih kao i moja porodica.Za slavu pravim mrsne šubarice ali ovaj put je bio izuzetak da isprobam i posne šubarice.Divnog su  ukusa, sočne, meke i  tope se u ustima.
Prijatno!




POTREBNI SASTOJCI:

ZA KORU  : X2


  • 200ml TOPLE VODE
  • 200g OŠTROG BRAŠNA
  • 12 KAŠIKA ŠEĆERA
  • 100ml ULJA
  • 1 KESICA PRAŠKA ZA PECIVO
  • 2 KAŠIKE KAKAA


FIL:


  • 500ml SOJINOG MLEKA
  • 10 KAŠIKA ŠEĆERA
  • 4 KAŠIKE GUSTINA
  • 1 KESICA PUDINGA OD VANILE
  • 250g MARGARINA OMEKŠALOG-na sobnoj temperaturi
  • 2 KESICE VANILINOG ŠEĆERA



  • 100g ČOKOLADE MENAŽ ZA KUVANJE
  • 3 KAŠIKE ULJA



  • 200g KOKOSA ZA VALJANJE



Priprema kore:

U sud za mućenje sipati sastojke, 200ml tople  vode, 200g oštrog brašna, 12 kašika šećera, 100ml ulja, kesicu praška za pecivo i 2 kašike kakaa

Drvenom varjačom sjediniti sastojke.

Četvrtasti pleh  obložiti masnim papirom,Masu sipati u pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200C oko 15 minuta,

Na isti način  pripremiti i sjediniti ostale sastojke za drugu koru.

Gotove kore izvaditi iz rerne malo prohladiti pa skinuti masni papir, ostaviti da se potpuno ohlade.

Fil:

Staviti  u sud 400 ml sojino mleko sa 10kašika šećera i 2 kesice vanilinog šećera  da proključa.
U ostalih 100ml mleka razmutiti 1 kesica pudinga od vanile, 4kašike gustina.

Pripremlenu mešavinu umešati u provrelo mleko i mešati varjačom sve dok se masa ne ukuva i zgusne.

Ostavit fil da se ohladi
U hladan fil dodati umućeni  omekšali margarin, izmiksati mikserom da se lepo sjedini u kompaktnu masu

Ohladjene kore, modlom ili čašom za rakiju vaditi krugove iste veličine
Pripremljenim filom filovati krugove ili kape.

Na izvadjenom jednom krugu premazati kašičicu fila, zatim je drugim krugom poklopiti.
Filom premazati šubarice sa bočne strane. Zatim ih uvaljati u priprenmljeni kokos

Čokoladna glazura:

U manji sud otopiti čokoladu i ulje na vatri, promešati kašikom masu .
Filovane šubarice ukrasiti po vrhu otopljenom ćokoladom.
















Нема коментара:

Постави коментар