Претражи овај блог

недеља, 27. август 2017.

VOCNO - COKOLADNO CUDO SA MALINOM


VOCNO - COKOLANO CUDO

 SA MALINOM




POTREBNO JE:
4JAJA
100g SECERA
200g MARGARINA
100g COKOLADE  ZA KUVANJE
4 KASIKE OSTROG BRASNA
1KESICA PRASKA ZA PECIVO

COKOLADNI PRELIV:
500g SLATKE PAVLAKE
200g COKOLADE ZA KUVANJE
2 KASIKE SECERA

FIL OD PUDINGA:

750ml MLEKA
2 KESICE PUDINGA OD COKOLADE
8 KASIKE  SECERA
50g MARGARINA-omeksalog

VOCNI ZELE OD MALINE:

200g MALINE
400g VODE
1 KESICA PUDINGA OD MALINE
2KASIKE GUSTINA
200g SECERA

DEKORACIJA

150 g SLAG KREMA
150g GAZIRANA VODA
JOS
50g MLEVENOG LESNIKA ZA POSIPANJE
UKRASNIH BOMBONICA

PRIPREMA:

Umutiti zumanca i secer penasto, da zumanca pobele.
Margarin i cokoladu otopiti na tihoj vatri i dodati umucenim zumancima

Brasno pomesati sa praskom za pecivo,  dodati u smesu od zumanaca.
Zatim belanca umutiti u cvrst sneg , pa spojiti lagano  i izmesati celokupnu smesu .

Kalup pravougaoni velicine precnika23x33cm podmazati posuti brasnom
Patispanj peci u  zagrejanoj rerni na 180c oko25 minuta

Cokoladni preliv
U posudu dodati cokoladu , slatku pavlaku i secer, zagrejati na laganu vatru
 da se otopi mesavina,  mesati kasikom dok ne provre.

Patispanj pecen malo prohladiti i izbockati viljuskom na nekoliko mesta.
Preliti cokoladnim prelivom  topao patispanj,  kolac ohladiti na sobnoj temperaturi.

Fil  puding od čokolade
U 750ml mleka dodati 8 kasika secera, 50g margarina, kuvati na vatri da prokljuca.U malo mleka razmutiti kesicu pudinga od čokolade, i  umesati  uprovrelom mleku.Kuvati sve dok se puding masa ne ukuva i postane gusta

Puding od cokolade malo prohladiti , zatim topao puding ravnomerno premazati preko kolaca

Dok se kolac hladi pripremiti Vocni zele

U posudu dodati maline , secer i vodu, zagrejati na sporetu da prokljuca.
Puding od maline razmutiti u malo vode sa secerom i umesati u provrele maline.

Kuvati zele dok se ne zgusne .
Malo prohladiti voćni zele pa preliti preko pudinga od čokolade

Umutiti slag sa gaziranom vodom i dekorisati kolac
Mlevenim lesnikom ukrasiti kolac i sitnim bombonicama.

Kolac ohladiti u frizideru da se dobro stegne a ukusi spoje.
Seci kolac na jednaku parcad i sluziti se.

Vocno cokoladno cudo sa malinom je kolac stvarno cudan i ocaravajuci.
Nastao je za poseban dan i posebnu priliku, za  drage moje buduce prijatelje.Zato je
 kolac morao biti carobni, cokoladni  uzitak za uzivanje.
PRIJATNO!















VOCNI KOLAC SA MALINOM I OREO KEKSOM BEZ PECENJA

субота, 26. август 2017.

KROMPIR SALATA SA POVRCEM

 KROMPIR SALATA SA POVRCEM

POTREBNO JE:


4-5 KROMPIRA
4 PECENE PAPRIKE-slatke
2 PECENE PAPRICICE-ljute
1 GLAVICA CRNOG LUKA
SOK OD JEDNOG LIMUNA
2 KASIKE JABUKOVOG SIRCETA
2 KASIKE MASLINOVOG ULJA
BILJNI ZACIN PO POTREBI
SO
BIBER
2 GRANCICE PERSUNA

PRIPREMA:

Krompir ceo sa ljuskom dobro oprati, naliti vodom i skuvati ga.

Kada se krompir skuvao, ohladiti , oguliti i iseci  ga na kolutove.

Papriku slatku i ljutu oprati i ispeci je sa jedne i sa druge strane.
Pecenu papriku oguliti i iseci je na rezance.

Crni luk oljustiti i iseci na tanke kolutove
U odgovarajucu posudu staviti pecenu papriku slatku i ljutu, crni luk na kolutove
zaciniti biljnim zacinom , posoliti po ukusu i pobiberiti, dodati  iscedjen sok
od jednog limuna, persun sitno iseckan,   jabukovo sirce i sve preliti maslinovim uljem.

Pripremljenom smesom preliti preko krompira i sve lagano promesati  i sjediniti.

Salatu sluziti odmah ili ohladiti, a zatim uzivati u fantasticnom ukusu  krompira
sa povrcem

NAPOMENA!
Salata od krompira moze birti lagani obrok za veceru, ili kao prilog uz przenu ribu.
Svejedno odlicna je. Veoma ukusna i prija, za posne dane .
PRIJATNO!












петак, 25. август 2017.

SVEZA PAPRIKA SA MLADIM SIROM

                     SVEZA PAPRIKA SA MLADIM SIROM



POTREBNO JE:



1 kg PAPRIKA BABURA
200g MLADOG SIRA
200g FETA SIR
1/2 CASE KISELE PAVLAKE
3-4 CENA BELOG LUKA
2 GRANCICE PERSUNA
50g KACKAVALJA NAREDANOG
MALO BIBERA

PRIPREMA:
Za meze:
Paprike oprati , skinuti peteljke sa semenom.
Uciniju spojiti mladi sir, fetu, kiselu pavlaku, iseckani beo luk i usitnjeni persun

Viljuskom sve sastojke dobro izgnjeciti i spojiti u kompaktnu masu.

Paprike napuniti pripremljenom smesom i ostaviti u frizideru da se dobro ohlade
i stegnu.
NAPOMENA!

Za predjelo sluziti hladne i  secene na kolutove, odozgo narendati malo kackavalja i posuti biberom.
Punjenu papriku servirati kao predjelo ili kao prilog nekom jelu.
Paprika sa sirom moze se odmah jesti uz prepeceni intregralni hleb preliven maslinovim
uljem i belim lukom.Neodoljivo ukusne paprike koje se vrlo lako pripremaju da svi uzivaju.
PRIJATNO!

paprika za zimu:

POTREBNO JE:
2kg PAPRIKE -SOMBORKA ILI BABURA
2 kg MLADOG SIRA
SURUTKA-po potrebi
MORSKA SO- po potrebi

PRIPREMA:
Punjena paprika za zimu

Paprike oprati , ocistiti od semena i peteljki. Ostaviti paprike da se ocede od vode

Surutku posoliti i prokuvati, ostaviti da se ohladi.
Sir mladi posoliti,  izgnjeciti rukama i napuniti paprike.

Napunjene paprike poredjati u tegle ili nekom plasticnom sudu u vertikalnom polozaju
sa otvorom na gore.

Plasticnom resetkom ili cvrstim predmetom pritisnuti paprike, pa ih preliti
hladnom prokuvanom surutkom.

Tegle i palsticni sud dobro zatvoriti i ostaviti na hladnom  i tamnom mestu .
NAPOMENA!
Pre punjenje, paprike malo posoliti.
Punjenu papriku za zimu povremeno proveriti.Ako nema pri vrhu tecnost,  dodati
surutku ako je potrebno.Kada paprika i sir sazru miris paprike i sira odusevice sve vase ukucane
Paprika je sveza, mirisljava i puna sira, puna slasti.  Kada se jede sva krcka u ustima .
PRIJATNO!

















петак, 18. август 2017.

CUPAVCI SA KOKOSOM



CUPAVCI SA KOKOSOM 








POREBNO JE:
 2 JAJA
10 KASIKA SECERA
200ml MLEKA
13 KASIKE ULJA
300g OSTROG BRASNA
1 PRASAK ZA PECIVO

COKOLADNI PRELIV
100g COKOLADE ZA KUVANJE
200ml MLEKA
200g SECDERA
50g MARGARINA

150g KOKOSA

PRIPREMA;
Mikserom umutiti jaja i secer, dodati ulje, mleko.Zatim dodati brasno
 pomesano sa prakom za pecivo.

Pravougaoni pleh velicine precnika 23x33cm. podmazati i posuti brasn,.
Sipati smesu i peci u zagrejanoj rerni na 200c oko 20 minuta.

Patispanj ohladiti i seci na parcad po zelji.

Cokoladni preliv, sve sastojke spojiti i otopiti.Kolac umakati u cokoladni
 preliv sa svih strana, pa ih uvaljati u kokos brasno.

Cupavci sa kokosom uzitak pravi za nepca, a jednostavnost mu je mana a uzivanje veliko!
PRIJATNO!











BELA PILECA CORBICA


 

BELA PILECA CORBICA






POTRBNO JE:
300g PILECEG BELOG MESA -bez kostiju
 1-5 VODE
1 GALVICA CRNOG LUKA
1 SARGAREPA
50 g CELERA
1 KASIKA BRASNA
3 KASIKE ULJA
1 ZUMANCE
3 KASIKE KISELE PAVLAKE
1 KASIKA BILJNOG ZACINA
SO PO UKUSU
BIBERA PO UKUSU
2 KASIKE SOKA OD LIMUNA-SVEZE
3 GRANCICE PERSUN LIST-svezeg

PRIPREMA:

Glavicu crnog luka iseci na sitnije kockice i dinstati na vrelom ulju.

Sargarepu oguliti i iseci na tanke krugove, dodati je u luk i zajedno dinstati dok ne
omeksaju luk i sargarepa.

Pilece belo meso nozem iseckati na sitnije komadice, i spojiti sa dinstanim povrcem.

Sve zajedno jos malo dinstati dok piletina ne pobeli i  ne ispusti visak vode.
Zatim posuti punu kasiku brasna, izmesati i naliti toplom vodom.

Corbicu poklopiti i kuvati na umerenoj temperaturi oko 40 minuta.
Na kraju dodati zacine i persunov list.

Kada je corbica provrela sa zacinima, skloniti je sa vatre i dodati zumance i kiselu pavlaku.

Umutiti zumance i kiselu pavlaku, sipati malo corbe, razmutiti i preliti je u corbicu.
Zatim dodati limunov sok  izmesati corbicu.

Sluziti se toplom corbicom . Pileca bela corbica je prava vitaminska bomba
 koja krepi i oporavlja organizam.
PRIJATNO!












четвртак, 17. август 2017.

BRZI USTIPCI OD TIKVICA

                              BRZI USTIPCI OD TIKVICA






POTREBNO JE:

2 TIKVICE
2 JAJA
250 g BRASNA
100g  TVRDOG SIRA
100g JOGURTA
1 KASICICA SO
2 GRANCICE SVEZEG PERSUNA
1/2 KASICICE BILJNOG ZACINA
MALO BIBERA
1 KESICA PRASKA ZA PECIVO
ULJE PO POTREBI

PRIPREMA:

Tikvice, oguliti, izrendati i posoliti.Ostaviti  ih da malo odstoje
 da bi pustile vodu.

Zatim rukama tikvice dobro ocediti  od visak vode .

Dodati ostale sastojke, jaja, rendani sir, jogurt,  brasno pomesano sa praskoim za
 pecivo, persun sitno iseckan, posoliti , malo pobiberiti.

Sve sastojke dobro izmesati, vaditi kasikom i prziti u tiganju na vrelom ulju sve dok
ustipci ne porumene sa obe strane.

Gotove ustipke vaditi i stavljati na kuhinjskom papirnom ubrusu da se ocedi visak ulja.

Ustipke sluziti vruce sa sirom, kajmakom ili uz kiselo mleko.Jednostavni su za pripremu
a veoma ukusni