Претражи овај блог

субота, 17. фебруар 2018.

ČOKOLADNI TART SA MALINAMA


                              


                              ČOKOLADNI TART

                                          SA

                                   MALINAMA





















POTREBNO JE:

ZA TESTO

100g ČOKOLADA ZA KUVANJE
100g MARGARINA
1 JAJE
100g ŠEĆERA
250g BRAŠNA

FIL OD MALINA
500g MALINA
150g ŠEĆERA
2 KAŠIKE SVEŽEG ISCEDJENOG SOKA OD LIMUNA
1KAŠIČICA NARENDANE KORE LIMUNA
2 KAŠIKE VODE
2 ŽUMANCETA
2KAŠIKE GUSTINA
1KAŠIKA OTOPLJENOG MARGARINA
1NAPRSTAK SO

DEKORACIJA
200gČOKOLADE
MALINE PO POTREBI
LIMUNOVA KORICA

PRIPREMA TESTA

Na vatri otopiti margarin, čokoladu i malo prohladiti

Penasto umutiti jaja sa šećerom, dodati prosejano brašno, ohladjenu čokoladu i margarin

Umešeno testo uviti u prozirnu foliju, ostaviti u frižideru na sat vremena da se odmara.


Okrugli kalup ili kalup za tart, obložiti masnim papirom, izručiti testo, oklagijom razvući i oblikovati testo

Razvučeno testo prebaciti u kalup za tart, viljuškom malo izbockati testo i peći u rerni na 180c oko 20 minuta.

Fil od malina
U posudu izmešati šećer i maline, dodati limunovu koricu, sok od limuna i vodu.
Posudu sa voćem staviti i kuvati na srednjoj temperaturi oko 5 minuta, skloniti sa vatre i ohladiti
Ohladjene maline staviti u blenderu, izmiksati u finu glatku kašu

Kaši od maline dodati umućena žumanca sa gustinom, izmešati kašikom masu da se sjedini.
Umešanu masu od malina staviti na vatri da provri i kuvati oko 5 minuta.
Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi. U hladan fil od malina dodati  kašiku otopljenog margarina i naprstak soli.
 Fil kašikom izjednačiti,  ostaviti da se ohladi.


Finalni deo

Pečenu koru, hladnu premazati sa nekliko kašika otopljene čokolade
Zatim preko premaza od čokolade isipati ravnomerno  fil od malina
Ukrasiti tart čokoladom, malinom i koricom od limuna.

Dekoracija
U malu posudu otopiti 200g čokolade sa 50g margarina.

Savet:
 Ostalu čokoladu sipati u kesu od zamrzivača, krajeve kese malo iseći makazama šarati po tartu
Fil od malina je mekana masa nije kao puding da se steže, da vas ne zbuni.
Kalup za tart nije potrbno obložiti masnim papirom.
Prijatno!




























четвртак, 8. фебруар 2018.

MAFIN PIZZA


 MAFIN PIZZA


POTREBNO JE;


2 JAJA
1 ČAŠA JOGURTA
1/2 ČAŠE ULJA
10 KAŠIKA BRAŠNA
1 KAŠIČICA SO
1 KESICA PRAŠKA ZA PECIVO

ZA PUNJENJE MAFINA
50g DIMLJENE PEČENICE-
50g RENDANOG KAČKAVALJA
PO POTREBI KEČAP
PO POTREBI ORIGANO

PRIPREMA MAFINA

1. Penasto umutiti jaja, pa dodatI, čašu jogurta, ulje pola čaše od jogurta, 10 kašika brašna, kašičicu soli i kesicu praška za pecivo

2.Kalup za mafine  do pola napuniti testom, zatim  u  sredinu testa sipati po jednu kašičicu kečapa, u sredini testa staviti listić uvijeni dimljene pečenice pa odozgo rendani kačkavalj i na kraju  posoliti po ukusu po naprstak  origano.

Mafine pizze peći u zagrejanoj rerni na 180c oko 20 minuta
Kada su mafini gotovi izvaditi ih, i ostaviti da se malo ohlade.
Zatim na mafine tople po vrhu staviti po malo kečapa.

Od ove količine testa izlaze mafin pizze 12 komada .


Savet
Ako želite još brze mafine pizze, sve sastojke od jednom izmešati i napuniti kalupe za mafine, postupak pečenja i ostalo je isto.Umesto dimljene pečenice staviti parizer bilo koji ili šunkaricu
Prijatno!














BRZA VOĆNA TORTA SA VIŠNJAMA I PIŠKOTAMA

 

              BRZA VOĆNA TORTA 

                             SA

                       VIŠNJAMA I PIŠKOTAMA








POTREBNO JE:

400g  PIŠKOTA
1kg  KISELA PAVLAKA
20 KAŠIKA ŠEĆERA
200ml  MLEKA
300g  ŠLAG

300ml MLEKA-za potapanje piškota
400g VIŠANJA SMRZNUTIH ili IZ KOMPOTA


PRIPREMA

Okrugli kalup za tortu 24cm obložiti providnom folijom sa svih strana

Všnje otkoštičiti i procediti od viška soka
U odgovarajuću posudu dodati kiselu pavlaku i šećer, kašikom
 lagano promešati
Zatim u drugoj posudi umutiti šlag sa malo mleka - koliko je potebno
Umućeni šlag spojiti sa kiselom pavlakom



Finalni postupak

U toplo mleko na kratko umočiti piškote pa ih poredjati sa strane  i na dnu kalupa kao što je na slici br.1.

Preko piškota sipati nekoliko kašika fila od kisele pavlake i šlaga koliko je potrebno da se pokriju piškote,
- zatim po filu od kisele pavlake  poredjati šaku ocedjenog voća,  preko voća opet fil od kisele pavlake i šlaga,
 preko šlaga poredjati piškote, opet sve ponoviti
Postupak ponoviti sve dok ima fila , voća i piškota
Na kraju tortu završiti i ukrasiti  filom
Obod torte ukrasiti otopljenom čokoladom
Tortu ostaviti na hladnom u frižideru oko 6h, ili najbolje da odstoji preko noći kako bi selepo stegla i sjedinila svoje ukuse
Hladnu tortu seći na šnite i služiti se












                                                                                                                2.                                                 3.



4.





                                                                                                         5.



























уторак, 6. фебруар 2018.

ČOKO LEDENE KOCKE


 ČOKO LEDENE KOCKE








Čokoladno ledeno zadovoljstvo koje treba probati!


Čoko ledene kocke na malo drugačiji način. Bogata čokoladna krema sa sočnom korom se stapa u savršenu celinu i čine ledene kocke ukusne i neodoljive.Kolač sam radila sa malim izmenama,ostalo po receptu " Natašine slastice".Kolač- Čoko ledene kocke-  kolač je izdašan ima ga dosta, sve što duže stoji kolač je sve lepši i lepši...
Prijatno!








 POTREBNI SASTOJCI:

ZA PATIŠPANJ:

6 JAJA
6 KAŠIKA ŠEĆERA
80g MARGARINA
200g BRAŠNA
100g ČOKOLADE ZA KUVANJE
2-3 KAŠIKE KAKAA

PRELIV ZA PATIŠPANJ:

300 ml VODE
200g ŠEĆERA
2 KESICE VANILIN ŠEĆER

KREM:

1.5l MLEKA
200g ŠEĆERA
10 KAŠIKA GUSTINA
2 KAŠIKA BRAŠNA
1 KESICA VANILIN ŠEĆER
200g MARGARINA
200gČOKOLADE MILKA

DEKORACIJA

1/2l  SLATKE PAVLAKE
50g ČOKOLDE

Priprema  patišpanja

Posebno umutiti belanca u čvrst sneg sa prstohvat soli,
 dodati žumanca, šećer i sve zajedno umutiti u penastu masu

Zatim dodati preostale sastojke, otopljeni margarin, brašno pomešano sa praškom za pecivo
narendanu čokoladu i kakao.

Promešati varjačom i sjediniti u finu kompaktnu masu

Četvrtasti pleh veličine 30x40 podmazati, sipati umućenu masu
Patišpanj peći u zagrejanoj rerni na 200c oko 25 minuta

Patišpanj izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi

Preliv za patišpanj

U malu posudu pomešati vodu, šećer i vanilin šećer, kuvati da proključa
Zatim skloniti i preliti preko hladnog patišpanja

Priprema fila

Od 1/5 l mleka odvojiti 500ml mleka, u njemu dodati šećer, gustin, brašno i vanilin šećer
Ostatak 1l mleka staviti na vatri da proključa

U proključalo mleko dodati pripremljenu smesu sa mlekom,  mešati i kuvati dok se  masa ne zgusne.

Fil ostaviti da se ohladi

Umutiti omekšali margarin, dodati u hladan fil, mikserom sve sjediniti

Patišpanj premazati belim  filom u tankom sloju,
a zatim u  beo fil dodati otopljenu milka čokoladu,  mikserom izmiksati i sjediniti fil

Tamni deo fila premazati  preko belog fila

Dekorisati kolač umućenom slatkom pavlakom, a  po vrhu ukrasiti otopljenom čokoladom