Претражи овај блог

понедељак, 30. јул 2018.

ROL ŠNICLE PUNJENE PECKANOM PAPRIKOM I SIROM




























POTREBNI SASTOJCI:

4 tanke svinjske šnicle
bibera
biljnog začina

Za punjenje šnicli:
4 paprike-šilje

Fil od sira:
200g feta sir
2 kašike kisele pavlake
origano-po ukusu
bibera -po ukusu
2 kašike maslinovo uje

prezle za posipanje šnicli-po potrebi
4jaja
ulje po potrebi
so po ukusu

PRIPREMA ŠNICLE ZA PUNJENJE:

Paprike šilje oprati, malo ih ispeckati sa svih strana, ostaviti da se ohlade.

Pripremiti fil od sira.
Uposudu izmešati i sjdiniti sve sastojke za punjenje paprike

Šnicle malo rastanjiti tučkom za meso, posoliti biljnim začinom i pobiberiti biberom.

Papriku ispeckanu iseći na pola , polovinu paprikepa nadenuti filom od sira.

POSTUPAK:
Na radnu površinu staviti providnu foliju, na foliju šniclu i sve redom ...

Preko šnicle poređati tanke šnite kačkavalja ili narendati kačkavalj.
 Zatim uzduž šnicle staviti polutku punjene paprike sa sirom, preko paprike šnite kačkavalja ili narendani kačkavalj.

Šniclu saviti sa bočne strane i pomoću folije lagano savijati šniclu i uviti je u rolat.

U tanjir sipati prezle, u drugom tanjiru viljuškom umutiti jaja i malo posoliti.

Rol šniclu uvaljati u prezle sa svih strana  , zatim rolat šniclu umočiti u umućena
 jaja,  na kraju u prezle.

Tiganj sa uljem zagrejati, pržiti rol šnicle u vrelom ulju na srdnjoj temperaturi .

 Oko pet minuta pržiti šnicle sa obe starne, dok blago ne porumene.

Pržene šnicle izvaditi i držati na toplom do služenja
Rolovane šnicle služiti uz krompir pire i sezonsku salatu po želji.

Savet!

Moj najukusniji recept "Rolovana šnicla sa peckanom paprikom i sirom.", htela sam za ručak punjenu karađorđevu šniclu , ali malo mašte ispade ručak još bolji i ukusniji...Meso za šnicle i rolovanje  je lepo od pilećeg belog mesa, sve je stvar ukusa i po svojoj želji.
Prilog po svom izboru, ali ja bih dodala salatu... od  pečenih papika, papričica, ulučenu sa belim lukom  ...mmm .. kako je to ukusno već ide voda na usta dok ovo pišem ..
Prijatno !





 



























недеља, 29. јул 2018.

PITA RUŽA SA SIROM I SPANAĆEM














Dekorativna pita sa sirom i spanaćem - mami izgledom i ukusom...  za razna slavlja i sve prilike ...

POTREBNO JE:

500g gotovih kora za pitu

Fil od sira
250g tvrdog sira
3 jaja + belanac
150g kiselo mleko
100ml gazirane vode
100ml ulja
1 kesica praška za pecivo

Fil od spanaća
300g obarenog spnaća
1 kriška sira
malo soli

Za premazivanje pite:
1žumance
2 kašike ulja

PRIPREMA:
Fil od sira:
Sve sasrojke pomešati u jednom sudu.
 Prvo pomešati kiselo mleko i ulje, gaziranu vodu i kesicu praška za pecivo.

Zatim dodati usitnjeni sir, jaja umućena viljuškom, kašikom
sve promešati i sjediniti fil za pitu.





Fil od spanaća:
Spanać oprati, oćistiti i nožem usitniti na trakice.
Spanać obariti u slanoj vreloj vodi kratko na 1-2 minuta.

Obaren spanać procediti od viška vode.
 Sira usitniti i pomešati i sjediniti sa obarenim spanaćem.



Uzeti jednu koru, staviti je na dlan ruke, zatim prstima je skupljati i okretati u smeru
 kazaljke na satu, praveći malo udubljenje.

U udubljenje kore staviti prvo kašiku fila od sira, kašiku fila od spanaća, Rukom nastaviti okretati koru u krug i skupiti je kao ružu.
Pitu skupljenu u ružu  kao na dlanu poredjati u plehu od šporeta  koji je predhodno podmazan uljem ili obložen  masnim papirom za pečenje.
Pitu  ružu pre pečenja premazati  žumancetom umućenim sa uljem.
Postupak  ponoviti sa ostalim svim korama.
Rernu zagrejati na 200c stepeni, pitu peći oko 30 minuta, dok ne porumeni.
Pitu služiti toplu uz hladno kiselo mleko ili milerama.
Prijatno!




                                                         
 
 
 




















петак, 27. јул 2018.

JAFA TORTA SA MALINAMA


 Srećan ti rodjendan  moja Tea!
 Tvoj Prvi Rodjendan ostaće dugo u mom sećanju-Tvoja baba Micka!




















Jafa torta  sa malinama za  Teodorin prvi rođendan- Tea voli te baka puno, puno!!!





POTREBNO JE:

300g  mlevenog keksa
200g mlevenih oraha
100g šećera u prahu
100g margarina
200ml soka od naranđze

Fil od vanile:
1 litar mleka
3 kesice pudinga od vanile
3 kašike gustina
200g šećera
200g margarina
500g jafa keksa
300g malina

Priprema:

Od litar mleka odvojiti malo mleka , u njemu razmutiti mešavinu  i pudinga od vanile i gustina.

Preostalo mleko sa šećerom staviti da provri, kada je mleko provrelo staviti mešavinu od pudinga i gustina.
Neprekidno mešati masu i kuvati sve dok se ne zgusne.
Gotov puding skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.

Omekšali margarin izmiksati mikserom i sjediniti sa hladnim pudingom od vanile.
Koru pripremiti tako što sve sastojke sipati u činiju,  rukom izmešati i sjediniti masu uz postepeno dodavanje soka od narandže.

Finalni postupak torte

Na tacnu  izručiti pripremljenu masu za koru, rukama ravnomerno
 rsporediti i oblikovati četvrtastu tortu.

Koru premazati sa malo fila od vanile sa nekoliko kašika, da se lakše
 jafa keks zalepi z podlogu.

Jafa keks slagati tako da čokoladni deo keksa ide na
okrenut na podlogu fila od vanile.

Zatim na keks poredjati maline smrznute ili sveže.
Preko malina stavljati preostali fil od vanile, lagano kašiku po kašiku da se maline ne pomeraju,da ostanu ispod fila.

Tortu ukrasiti čokoladom ili  šlagom.

Napomena!

Tortu najbolje praviti dan ranije, da  odstoji na hladnom, tako će  se krem  vanila sa malinom sjediniti, i ukusi spojiti u jednu fantastičnu kremastu tortu.
Torta se može pravitii u okrugli kalup  prečnika 28cm.