уторак, 31. март 2020.

PRELIVENI BUREK SA MESOM

                                                                               




  
    BUREK SA MESOM KAO IZ PEKARE...
BUREK SA MESOM  NA DOMAČI NAČIN OD GOTOVIH KORA, ODLIČAN JE ZA DORUČAK ILI VEČERU  ...

                                                                                                          
POTREBNO JE :

  PRELIV:


  •  2 JAJA
  •  1 ČAŠA GUSTOG  JOGURTA
  •  100 ml ULJA
  •  1 KESICA PRAŠKA ZA PECIVO
  •   200ml GAZIRANE VODE

  

 FIL OD MESA:


  •  2 GLAVICE CRNOG LUKA
  •  300 -400g MLEVENOG MEŠANOG MESA
  •  100ml UL JA 
  •  SO PO UKUSU
  •  BIBER 
  •  BILJNI ZACIN 
  •  500g GOTOVIH KORA ZA PITU
PRIPREMA :


  • FIL OD MESA:
  • CRNI LUKA USITNITE I PROPRZITE NA ULJU( luk bi trebao biti staklaste boje ).
  •  DODAJTE MLEVENO MESO, SVE ZAJEDNO DINSTAJTE OKO 10 MINUTA.
  • KADA SE  MESO SA LUKOM UPRŽILO, DODAJTE I POSOLITE PO SVO UKUSU SO ,  BIBER, I BILJNI ZACIN .



PRELIV.

  • U MANJOJ POSUDI UMUTITE JAJA, DODAJTE JOGURT, ULJE I PRASAK ZA PECIVO, PROMESAJTE I SJEDINITI MASU.
POSTUPAK:
  • KORE PODELITE NA DVA JEDNAKA DELA, (otprlike oko 8 kora, i tih 8 kora podeliti na pola, 4 kore)
  • U TEPSIJU POREDJATE PRVE 4 KORE, DA IM KRAJEVI PRELAZE SA STRANE (kao sto je na slici).
  • DRUGE 4 KORE BLAGO ZGUZVAJTE U OBLIKU LOPTE, SLOŽITE IH JEDNU DO DRUGE U KRUG (kao sto je na slici).
  • ZATIM KORE PRELIJTE SA PRELIVOM, KAŠIKU PO KAŠIKU.
  • POLOVINU FILA OD MESA SA LUKOM POSIPAJTE PREKO KORA .

  • POSTUAK PONOVITE, OPET SLOŽITE PO 4 ZGUŽVNE KORE, PRELIJTE KORE PRELIVOM, A ZATIM PREKO POSPITE FIL OD MLEVENG MESA.
  • NA KRAJU SLOŽITE PREKO POSLEDNJE ČETIRI KORE.
  • ZATIM VRATITE NAZAD ONE KRAJEVE KORE KOJE VISE,   PREKLAPAJTE KRAJEVE  JEDAN PREKO DRUGI KRAJ KORE, TAKO VRTEĆI TEPSIJU U KRUG.
  • NA KRAJ PRE PEČENJA BUREK ODOZGO, PRELIJTE SA PRELIVOM.

  •  RERNU ZAGREJTE NA 200C I PECITE BUREK OKO 35 do 40 MINUTA.



  • PRELIVENI BUREK S MESOM SLUZITE DOK JE VRUC UZ KISELO MLEKO,JOGURT, MILERAM..


OVAJ BUREK SE NIŠTA NE RAZLIKUJE OD ONOG PRAVOG PEKARSKOG, OVO JE BUREK NA DOMAĆI NAČIN JER ZNATE ŠTA STE STAVILI I KAKO STE GA PRIPREMILI.
BUREK SE BRZO I LAKO SPREMA, TAKO DA JE NA NAŠEM STOLU ČESTO, ZA DORUČAK ILI VEČEU ... KADA GOD POŽELIMO BUREK  JA GA SPREMAM NA OVAJ NAČIN....
PRIJATNO!



























Нема коментара:

Постави коментар