уторак, 6. фебруар 2018.

ČOKO LEDENE KOCKE


 ČOKO LEDENE KOCKE








Čokoladno ledeno zadovoljstvo koje treba probati!


Čoko ledene kocke na malo drugačiji način. Bogata čokoladna krema sa sočnom korom se stapa u savršenu celinu i čine ledene kocke ukusne i neodoljive.Kolač sam radila sa malim izmenama,ostalo po receptu " Natašine slastice".Kolač- Čoko ledene kocke-  kolač je izdašan ima ga dosta, sve što duže stoji kolač je sve lepši i lepši...
Prijatno!








 POTREBNI SASTOJCI:

ZA PATIŠPANJ:

6 JAJA
6 KAŠIKA ŠEĆERA
80g MARGARINA
200g BRAŠNA
100g ČOKOLADE ZA KUVANJE
2-3 KAŠIKE KAKAA

PRELIV ZA PATIŠPANJ:

300 ml VODE
200g ŠEĆERA
2 KESICE VANILIN ŠEĆER

KREM:

1.5l MLEKA
200g ŠEĆERA
10 KAŠIKA GUSTINA
2 KAŠIKA BRAŠNA
1 KESICA VANILIN ŠEĆER
200g MARGARINA
200gČOKOLADE MILKA

DEKORACIJA

1/2l  SLATKE PAVLAKE
50g ČOKOLDE

Priprema  patišpanja

Posebno umutiti belanca u čvrst sneg sa prstohvat soli,
 dodati žumanca, šećer i sve zajedno umutiti u penastu masu

Zatim dodati preostale sastojke, otopljeni margarin, brašno pomešano sa praškom za pecivo
narendanu čokoladu i kakao.

Promešati varjačom i sjediniti u finu kompaktnu masu

Četvrtasti pleh veličine 30x40 podmazati, sipati umućenu masu
Patišpanj peći u zagrejanoj rerni na 200c oko 25 minuta

Patišpanj izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi

Preliv za patišpanj

U malu posudu pomešati vodu, šećer i vanilin šećer, kuvati da proključa
Zatim skloniti i preliti preko hladnog patišpanja

Priprema fila

Od 1/5 l mleka odvojiti 500ml mleka, u njemu dodati šećer, gustin, brašno i vanilin šećer
Ostatak 1l mleka staviti na vatri da proključa

U proključalo mleko dodati pripremljenu smesu sa mlekom,  mešati i kuvati dok se  masa ne zgusne.

Fil ostaviti da se ohladi

Umutiti omekšali margarin, dodati u hladan fil, mikserom sve sjediniti

Patišpanj premazati belim  filom u tankom sloju,
a zatim u  beo fil dodati otopljenu milka čokoladu,  mikserom izmiksati i sjediniti fil

Tamni deo fila premazati  preko belog fila

Dekorisati kolač umućenom slatkom pavlakom, a  po vrhu ukrasiti otopljenom čokoladom












































Нема коментара:

Постави коментар