Претражи овај блог

четвртак, 24. новембар 2016.

ROLOVANA SVINJSKA PLECKA



ROLOVANA SVINJSKA PLECKA









Vikendom volim da se  porodicno cvi okupimo,na nedeljnom rucku.Zelela sam da ih iznenadim sa dobrim,ukusnim ruckom,gde se oni uvek oduseve mojim kulinarskim vestarijama.Zato sam htela da spremim 
 gurmansku svinjsku rolovanu plecku,sa puno aromaticnih ukusa,kojoj ne mogu odoleti.
Za posebne prilike uvek odvojim neko dobro i pogodno parce mesa,ovog puta toje domaca svinjska plecka.Sta je potrebno sve pogledajte u receptu.



POTREBNO JE:

 2,5 kg -3 kg SVINJSKE PLECKE
 250  g PRASKE SUNKE
100g KULENA
 250g KACKAVALJA
 1 CASA PIVA
 PO POTREBVI SENF
 STRUK SVEZEG  RUZMARINA
 1 KASICICA  SUSENE MAJCINE DUSICE
 1 KASICICA SUSENOG BOSILJKA
 PO UKUSU SOLI
 PO UKUSU BIBERA
 50g SLANOG KIKIRIKIJA
3 KASIKE SVINJSKE MASTI



PRIPREMA PLECKE ZA ROLOVANJE:


Svinjsku plecku istanjiti gde je potrebno,secuci meso uzduz,naizmenicno i sa jedne i sa druge strane,ali ne do kraja.Meso rasiriti  istanjiti  tuckom,posoliti i pobiberiti sa svih strana.
 Unutrasnju stranu mesa koju treba rolati,premazati senfom dobro,i posipati susenim bosiljkom.
 Preko toga staviti red kulena,zatim red praske sunke,posuti slanim kikirikijem sa sitno seckanim
 svezim ruzmarinom.
 Odozgo staviti red kackavalja secenog na listice,pa posuti macjinom dusicom.
 Meso urolovati i vezati koncem(ili kupiti gotove mrezice za rolovanje mesnih rolata).
 Uvecem sudu zagrejati svinjsku mast,zatim rolovanu plecku zapeci da porumeni sa svih strana.
 Preruciti plecku u plehu sa zagrejanom svinjskom mascu,i peci u zagrejanoj rerni na 250c oko 20 minuta,zatim smanjiti na 180c i tako peci do kraja pecenja.
 Svinjsku plecku povremeno nalivati pivom.
 Sluziti toplo uz pire krompirp,veoma je ukusna i kada je hladana.
 PRIJATNO!




,






Нема коментара:

Постави коментар