Претражи овај блог

среда, 10. мај 2023.

KAPRI TORTA SA JAGODAMA




Kapri torta sa malinama!




Uživajte !

Kapri torta sa jagodama!


"Dragi moji koji posećujete moj blog, hvala vam na veliku gledanost ovog recepta za Kapri tortu sa jagodama🍓🍓🍓
Sada sam tortu pravila u okruglom izdanju sa malinama, torta je takodje  vrlo ukusna i lepa kao da jedete Kapri sladoled.🍰🍦🍧
Recept je isti samo zamenite  jagode sa malinama,

Kapri torta voćna sa
 jagodama,vanilom, čokoladom i šlagom. Tortu napravila sam od srca za rodjendan dečku naše kumice Jovane.  Onda možete zamisliti kakvog je ukusa torta. Na blogu imam brzu kapri tortu u posnoj varijanti koja je stvarno dobra i veoma ukusna.
Voćna kapri sa jagodama druga mrsna varijanta je  torta zaista izvanredna .
Recept sam tražila po netu i najbolji je bio recept sa čuvenog kulinarskog portala " Colinarika.com" kulinarke  Olje, koja je zaslužena za ovaj  recept.Moja malenkost je malo izmenila recept i dodala neke sastojke da ne remeti ukus ove torte već da je učini još lepšim. Korice su vrlo tanke i stapaju se sa sočnim filom.Ukus je kažu bio fantastičan, torta je kremaste strukture, miriše na jagode, a čokolada sa šlagom pucketa i čini ukus još lepšim i čarobnim.Kažu da podseća  na čuveni sladoled Kapri- moj omiljeni sladoled iz detinjstva.
Preporuka da napravite ovu divnu tortu i uživate u njenom čarobnom ukusu, učinete sebe srećnim i druge oko sebe!
Prijatno želim!
Hvala vam na veliku gledanost recepta za Kapri tortu sa jagodama.


 POTREBNI SASTOJCI :


ZA  JEDNU KORU - X 2

5 BELANACA
5 KAŠIKA ŠEĆERA
6 KAŠIKA MLEVENIH ORAHA
1 KAŠIKA BRAŠNA
50 g RENDANE ČOKOLADE ZA KUVANJE

 Iste sastojke ponoviti za drugu goru


FIL OD JAGODA

500g SMRZNUTIH  ILI SVEŽIH JAGODA
300g ŠEĆERA
200ml VODE
2 KESICE PUDINGA OD JAGODA
5 KAŠIKE VODE DA SE RAZMUTI PUDING

FIL OD ŽUMANACA

10 ŽUMANACA
600ml MLEKA
150g ŠEĆERA
3 KAŠIKE GUSTINA
2 KAŠIKE BRAŠNA
2 KESICE VANILINOG ŠEĆERA
250g MARGARINA-omekšalog

PRELIV OD ČOKOLADE

200g MENAŽ ČOKOLADE ZA KUVANJE
100g MARGARINA
4 KAŠIKE ULJA

BELI FIL

250 ŠLAG SA UKUSOM PAVLAKE
250ml GAZORANE VODE

DEKORACIJA

200ml SLATKE PAVLAKE
1 KESICA NES KAFE
Za ogradicu od kocke
100g MENAŽ ČOKOLADE ZA KUVANJE


PRIPREMA


Razdvojiti 5 belanca od žumanaca
Umutiti belanca u cvrst sneg sa 5 kašika šećera

Dodati kašiku prosejanog brašna, 50g rendane čokolade i 6 kašika mlevenih oraha

Kalup 22x35cm.obložiti masnim papirom za pečenje, sipati masu i peći koru u zagrejanoj rerni na 180c oko15 minuta

Gotove koru izvaditi i odmah sa kore skinuti masni papir, ostacviti da se ohladi.
Isti postupak ponoviiti sa drugom korom.

Fil od jagoda

U sud dodati 300g šećera i 200ml vode, staviti na vatri da proključa i kuvati da se malo sirup ušpinuje.
 Odmah dodati 500g jagoda smrznutih, mešati varjačom kako bi se malo raspale, zatim razmutiti 2 pudinga od jagoda umalo vode..Sipati u jagode, kuvati i mešati masu na laganoj vatri sve dok se dobro ne zgusne.
,
Fil od žumanaca
Mleko staviti na vatri da proključa

Umutiti u sudu za mućenje svih 10 žumanaca sa 150 g šećera, da žumanca pobele a šećer se istopi.
Dodati  u umućena žumanca 3 kašike gustina, 2 kesice vanilinog šećera, 2 kašike brašna prosejanog.

Pripremljenu masu od žumanaca dodati u provrelo mleko i kuvati uz neprekidno mešanje drvene varjače sve dok se fil ne ukuva i zgusne.

Fil ostaviti da se ohladi
Zatim umutiti 250g margarina sa malo šećera u prahu-bolje se tako margarin umuti,  bude kremasti.

Umućeni margarin dodati postepeno kašiku po kašiku u filu od žumanaca.Mutiti mikserom da se masa sjedini do kremaste strukture.

Preliv od čokolade
200g menaž čokolade rastopiti sa 100g margarina i 4 kašike ulja.Čokoladnu masu dobro izmešati i
sjediniti.Ostaviti sa strane da se malo prohladi




Beli fil od šlaga

Umutiti 250g šlaga sa 250 gazirane vode, mutiti mikserom
 do željene gustine

Dekoracija od slatke pavlake:
Umutiti slatku pavlaku sa jednom kesicom nes kafe,
ukrasiti tortu po vrhu po svojoj želji.

Ogradica od čokolade:
100g čokolade za kuvanje otopiti na pari.
Prvo santimetrom za šivenje izmeriti obim torte, visinu i širinu.
Napraviti šemu na masnom papiru
Na masnom papiru iscrtati kocku,  iste veličine.
Otopljenom čokoladom popuniti nacrtane kocke.
Nažalost to sam zaboravila da slikam .

Finalni postupak:

Koru staviti na tacni, premazati  polovinu fila od jagoda
preko fila od jagoda premazati polovinu fila od žumanaca
Preko fila od žumanaca premazati polovinu umućenog šlaga od slatke pavlake
Preko šlaga premazati  polovinu preliva od čokolade
Zatim dekorisati tortu sa ogradicom od čokolade kao ja



















Нема коментара:

Постави коментар