Претражи овај блог

понедељак, 22. јул 2019.

GRILIJAŠ SEMIFREDDO SA BADEMOM


                              


POTREBO JE:

  • 400g SLATKE PAVLAKE
  • 50g ČOKOLADE ZA KUVANJE

  • 4 BELANCETA
  • 50 g ŠECERA
  • 3 KAŠIKE GRILIJAŠA SA BADEMOM

  • 4 ŽUMANCETA
  • 100g BELE ČOKOLADE

  • 200g ŠEĆERA
  • 100g PEČENOG BADEMA

PRIPREMANJE

  • Umutiti slatku pavlaku i dodati  rendanu čokoladu.
  • U sud posebno odvojiti belanca i umutiti sa šećerom, narendati crnu čokoladuza kuvanje, i sve spojiti sa slatkom pavlakom.
  • Umućenu masu staviti na hladnom u frizideru.
  • Žumanca umutiti  da pobele, belu čokoladu otopiti na pari da nema grudvica , zatim je umešati u smesi od zumanaca.
  • Mikserom mutiti neprestaao i sjediniti  u kompaktnu masu.
  • Na laganoj vatri šecer otopiti u tečnu karamel masu.(paziti da ne izgori secer).
  • Bademe usitniti, te dodati  u vrelu karamel masu, zatim odmah isipati  na masnom papiru za pečenje da se prohladi.
  • Zatim hladan grilijaš usitniti sitne komadiće (kao kada usitniš keks)čekićem za meso uli oklagijom . (od te kolicine po potrebi razdeliti )

FINALNI POSTUPAK:


  • Kalup prečnika 30 x11cm. duguljasti obložiti prozirnom foljom, posuti  po dnumalo (dve kasike) usitnjenog grilijaša.
  • Umućenoj pavlaci dodati tri kašike usitnjenog grilijaša, zatim izmešati i sjediniti masu.
  • Polovinu pavlake sa grilijašem isipati po dnu kalupa,  (preko grlijaša).
  • Zatim u sredini mase sipati žuti krem od žumanaca sa belom čokoladom,zatim i tu malo posuti grilijas( kašiku,dve),
  •  Na kraju  isipati drugu polovinu slatke pavlake.
  • Odozgo po vrhu poslastice posuti preostali usitnjeni grilijaš.
  • Semifreddo obložiti prozirnom streč folijom i ostaviti na hladnom u zamrzivacu najmanje oko3h.da se ohladi i stegne..
Savet!
Pre sluzenja semifreddo poslastice izvaditi iz hladnjaka i sačekati koji minut, kako bi dezert omekšao. i lako se seko na šnite..
Pre sečenja poslastice  nož potopiti u vrelu vodu.
Semifreddo sa grilijašem i bademom je fenomenalan , ukus jedinstven.Grilijas i badem
 prste po ustima, a nepce upija socan ukus i topi slast u ustima.
Treba probati, za vrele dane pravo osveženje.
PRIJATNO!












3 коментара: