Претражи овај блог

четвртак, 4. мај 2017.

LEDENE KOCKE SA MENAZ GLAZUROM

                                       LEDENE KOCKE SA

                                       MENAZ GLAZUROM 



POTREBNO JE:

4 JAJETA
4 KASIKE SECERA
4 KASIKE BRASNA
2 KASIKE KAKAA

SECERNI PRELIV:
300g SECERA
250ml VODE

ZA FIL:

5000ml MLEKA
9 KASIKA BRASNA
2 KESICE VANILINOG SECERA
150g MARGARINA

GLAZURA

200ml COKOLADNE MENAZ GLAZURE

PRIPREMA:

Za patispanj, umutiti jaja i secer penasto, dodati brasno pomesano sa kakaom.Masu sipati 
u podmazanom plehu 21x32cm precnika.Patispanj peci u zagrejanoj rerni na 180 c oko 10minuta.
Secerni preliv, na vatru staviti manji sud sa vodom i secerom da provri, malo kuvati
oko 2-3 minuta i preliti hladan patispanj.
Fil, od 500ml mleka, oduzeti malo mleka i umesati brasno, ostatak mleka staviti sa secerom da provri.
U provrelo mleko umesati brasno i kuvati uz neprekidno mesanje kasikom sve dok se krem ne zgusne.
Vanilin secer umesati u krem. Ostaviti krem da se ohladi.
Posebno umesati omeksali margarin i sjediniti sa hladnim kremom.
Masu dobro umutiti i sjediniti sa mikserom .Pripremljeni krem ravnomerno rasporediti
po patispanju.
Cokoladna glazura, preko fila premazati pripremljenu cokoladnu glazuru.
Kolac dobro ohladiti i seci na jednake kocke.
NAPOMENA!
Ledene kocke izvaditi iz frizidera, ostaviti na toplom koji minut, onda  seci na zeljene kocke.
Tako nece pucati cokoladna glazura.
PRIJATNO!
















Нема коментара:

Постави коментар