Претражи овај блог

понедељак, 26. јун 2017.

PITA SA TIKVICAMA


PITA SA TIKVICAMA





POTREBNO JE:

5 KOMADA MANJIH TIKVICA
5JAJA
250g KACKAVALJA
7 KASIKA GRIZA
1 KESICA PRASKA ZA PECIVO
3 KASIKA ULJA
3 KASIKA BRASNA
1 KASICICA SOLI
3 GRANCICE SVEZEG PERSUNA

PRIPREMA:

Tikvice ocistiti, krupno ih izrendati pa ih posoliti i ostaviti da puste svoj sok.
Kackavalj krupno izrendati.

Belanca odvojiti od zumanaca i umutiti u cvrst sneg.Tikvice ocediti, pa ih sjediniti 
sa zumancima, kackavaljem,grizom i snegom od belanaca.

Zatim sve posoliti, dodati prasak za pecivo i promesati drvenom varjacom da 
se masa izjednaci i sjedini.

Predhodno zagrejati rernu na 200c.Polovinu smese  izruciti u duguljastom oblozenom
 kalupu precnika 11x39cm.

 Sloziti po smesi dve grancice svezeg persuna, zatim preliti  preko ostatkom smese, 
 varjacom smesu poravnati ravnomerno  u kalupu.

Pitu po vrhu posipati semenke susama i lana.

Pitu peci 30 minuta na 200c, dok ne porumeni.

Pecenu pitu ostaviti da se prohladi , a posle je seci na kocke ili snite.
Pitu sluziti za dorucak ili veceru sa kiselim mlekom ili uz sezonsku salatu

Ko je ljubitelj tikvica pita je veoma lgana i niskokaloricana , ne moze joj se odoleti.

NAPOMENA- moze u pitu bez dodatka persuna.

PRIJATNO!











Нема коментара:

Постави коментар