Претражи овај блог

четвртак, 13. фебруар 2020.

PLAZMA KOLAČ SA VIŠNJAMA













 Kremasti kolač sa ukusom plazme i višanja ..
Jednostavan,brzi kolač za koje vam puno vremena ne treba..Kolač se brzo  priprema, tako se i brzo pojede,nestane začas...
 Kremasta struktura ,plazma i višnje su savršen spoj za kremaste poslastice, jer kolaču daju finu notu profirnog ukusa ..

Prijatno!






Potrebno je.

  • 400g mlevene plazme
  • 150g šećera u prahu
  • 150g margarina
  • 100g rendane čokolade
  • 150ml soka od narandže


 fil:

  • 300ml slatke pavlake
  • 2 kesice šlaga
  • 200ml mleka
  • 250g kisele pavlake
  • 100g šećera u prahu
  • 100g višanja-iz kompota ili smrznute

Dekoracija:
100g čokolada za kuvanje

Priprema:
Višnje pripremiti , očistiti od koštica, ocediti od viška soka.

  1. Omekšali margarin i šećer u prahu izmiksajte mikserom.
  2. Zatim dodajte mleveni keks i rendanu čokoladu, varjačom izmešajte te sipati sok od narandže.Mikserom izmiksajte fil da se masa sjedini.
  3. Pripremljenu podlogu za kolač ravnomerno rasporedite u pravougaoni kalup20x25cm i ostavite u frižideru da se ohladi i stegne podloga.

Fil:

  1. Umutite šlag sa mlekom, dodajte slatku pavlaku, mikserom izmiksajte i izjednačite masu, dodajte kiselu pavlaku šećer u prahu, varjačom izmešajte i sjedinite dobro fil.
  2. Pripremljeni fil podelite na dva jednaka dela 
  3. jedan deo fila je sa kesom 
  4. drugi deo ostaje samo beo fil...


  1. U prvi deo fila dodajte100g mlevene plazme, fil ravnomerno rasporedite preko podloge.
  2. Preko fila stavite višnje, malo ih rukom utisnite u fil.
  3. Zatim preko višanja ravnomerno rasporedite drugi deo fila
  4. Kolač ohladiti u frižideru kako bi se ohladio i stego...Hladan kolač seći na kocke a zatim  dekorisati otopljenom čokoladom i višnjama



Voće za kolač može te staviti, maline, višnje, kupine, borovnice i td.
Keks možete koristiti mlečni  ili bilo koji..po želji...
Recept sam radila sa malim izmenama od "Minjina kuhinjica"















Нема коментара:

Постави коментар