Претражи овај блог

среда, 13. октобар 2021.

FEERONI U TEGLAMA


Feferoni u teglama..ljute paričice...mora malo i ljuto da se pripremi za zimu da da apetit, a ljuto je zdravo.
 Ovo je jedan najlakši način stavljanja feferona za zimu .
 Ovde nemorate da stavljate tegle u šerpi sa vodom na šporetu, kako bi pasterizovali, pritom bojeći se da li će vam tegle popucati što je i opasno, i ode sve u propast.
Lepo pripremite feferone i sa teglama pravac u zagrejanoj rerni , gde će se feferone fino pasterihzovati kao da su kupljene iz trgovine.
Probajte..




POTREBNO JE:

  • 1kg ljutih papričica
  • 700ml vode
  • 250ml alkoholnog sirćeta
  • 1 kašičica so
  • 1 kašičica šećera
  • biber i zrnu

PRIPREMA:

  • Pripremite čiste sterilisane tegle.
  • Feferone, ljute papričice operite i isecite drškice.
  • Po nekoliko zrna bibera stavite u svakoj teglici.
  • U tegle složite redom papričice, ređajući ih gušće jedne do druge da što više stane u tegle.
  • Stavite vodu da provri , dodajte šećer i so i sirće, ostavite da još jednom sve zajedno provre.
  • Vrelim nallivom nalijte teglice sa feferonama.
  • Tegle malo protresti da izađe vazduh (ako je potrebno opet dolijte tečnost) i zatvorite sa metalnim poklopcem.
  • Gotove tegle sa feferonima stavite u već zagrejanoj rerni na 100stepeni oko 30 minuta, zatim isključite rernu i ostavite tako dok se tegle potpuno ohlade zajedno sa rernom.
NAPOMENA!
  • Meni je od 1kg feferona izašlo oko 3 tegle od 720, a količina zavisi  kako slažete feferone i od veličine papričice.
  • Na ovaj način u teglu mogu  i okrugle ljute paričice..












 

Нема коментара:

Постави коментар