Medeno srce
Jednostavan fini brzi kolač.. sa primamljivim mirisom.
Medeni kolač savršenog spoja i ukusa,kajsija cimeta i čokolade..
Za posne dane je idealna poslastica za one koje poste, da se zaslade..
Kolač može te spremiti na dva načina, kao posan i kao mrsan kolač.. Obe varijante kolač čine veoma ukusnim i nema nikakve razlike što je umesto mleka voda gazirana .. kako ko voli..
Hvala vam!
Svi smo u izolaciji..te nam ovakvi kolači, jednostavni, baš prijaju..sve sastojke za kolač skoro svako ima kod kuće..snađi se..
-#ostanikodkuće
Veliki broj pregleda i podela recepta za Medeno srce od starne pratilaca na mojoj starnici, #"Recepti_iz mickine_kuhinje" na instagramu.. po raznim grupama gde sam podelila recept -Medeno srce-
S ponosom sam potavila recept za Medeno srce na mom blogu-Mickinakuhinja...neka ga, neka se nađe...
Hvala još jednom!
Potrebno je:
- 1,5 čaša brašna
- 2 kašike kakaa
- 1/2 čaše šećera
- 3 kašike ulja
- 1,5 čaša mleka i gazirana voda
- 1 kašičica soda baikarbona
- 1 kašika cimeta ili kesica začina za medenjake
- 5 kašike džema od kajsije
Premaz:
- 4 kašike džema od kajsija
Čokoldna glazura.
- 100g čokolada za kuvanje
- 3 kašike ulja
Priprema.
- U posudi dodajte i izmešajte sve suve sastojke: brašno, kakao,sodu bikarbonu, cimet i šećer.
- Zatim dodajte ulje, mleko ( ili gazirana voda) džem od kajsija, lagano izmešajte i sjedinite smesu.
- Pripremljenu smesu podelite na dva jednaka dela.
- Polovinu smesi isipajte u podmazan i pobrašnjen kalup, moj kalup je bio prečnika20x30cm, pecite u zagrejanoj rerni na 180stepeni oko15 minuta.
- Zatim izvadite kalup iz rerne i odmah patišpanj premažite sa džemom od kajsija, potom isipajtepo džemu drugu polovinu smese.
- Kolač vratite nazad u rerni i pecite još 30 minuta.
Čokoladna glazura:
- U maloj posudi otpite čokoladu sa tri kašike ulja.
- Gotov kolač izvadite iz rerne, topao kolač prelijte sa glazurom od čokolade.
- Kolač ostavite na hladnom ili ufrižideru da se ohladi.
- Hladan kolač secite na jednaku parčad.
Napomena!
U poverenju , mi nismo mogli da sačekamo da se kolač skoroz ohladi, posle ručka se zasladili medenim srcem i uživali...
Umesto mleka u smesu stavite gaziranu vodu.
Umesto džema od kajsija stavite džem od šljiva.