Претражи овај блог

недеља, 19. март 2017.

ČOKOLADNI KOLAČ SA BANANICAMA



POTREBNO JE:


  • 2 ČAŠE  BRAŠNA
  • 2 ČAŠE ŠEĆERA
  • 2 ČAŠE JOGURTA
  • 1 ČAŠA ULJA
  • 2 KAŠIKE KAKAA
  • 1 KAŠIČICA SODE BIKARBONE
  • 6 KREM BNANICA

PRELIV:

  • 100 ml MLEKA
  • 100g ČOKOLADE ZA KUVANJE
  • 5 KAŠIKA ŠEĆERA
  • 50 g MARGARINA


GLAZURA

  • 100g ČOKOLADE ZAKUVANJE
  • 100g SLATKE PAVLAKE
  • 3 KAŠIKE MLEKA


PRIPREMA:

  • U posudi sipajte sve sastojke , brašno, jogurt, šećer, ulje, kakao i soda bikarbona.


  • Masu lagano izmesajte drvenom varjacom, da se sastojci  lepo sjedine.
  • Pleh veličine prečnika 20x32cm, podmažite uljem i pospite brašnom.
  • Zatim izjednacenu masu sipajte u pleh, krem bananice isecite na komadice i poredjajte po smesi .
  • Kolač pecite u zagrejanoj rerni na 180c oko 25 minuta.
  • Povremeno proveravati drvenom čačkalicom da li je kolač pečen.



Za preliv:

  • Posudu sa mlekom i sećerom stavite da provri a zatim dodajte čokoladu i margarin da se otope.
  • Promešajte  kašikom i sve sjedinite.Vrućim prelivom prelijte topao kolač.
  •  U manjoj posudi otopite čokoladu sa mlekom u finu  masu, dodajte slatku pavlaku, izmešajte  masu, te čokoladnom glazurom prelijte kolač.

NAPOMENA!

  • Mera za sastojke je čaša od jogurta. Krem bananice kolaču daju posebnu aromu te je zato kolac veoma ukusan  i sočan.
  • Kolač ohladite u frižideru oko1h.
  • Hladan kolač isecite na jednaku kocke. Pri sluzenju svaku kocku ukrasite komadićima bananica ili prelijte glazurom od čokolade.

PRIJATNO!









Нема коментара:

Постави коментар