Претражи овај блог

недеља, 26. март 2017.

PREBRANAC

  


PREBRANAC











POTREBNO JE:

500g PASULJA
300ml ULJA
1 kg CRNOG  LUKA
2 CENA BELOG LUKA
2 LOVOROVA LISTA
3-4 SUVIH PAPRIKA
PO UKUSU ALEVE PAPRIKE
BIBERA
PO UKUSU SOLI
  
PRIPREMA:

Pasulj ocistiti oprati i staviti u lonac, naliti hladnom vodom i kuvati do klucanja.
Nakon toga pasulj ocediti, naliti vrelom vodom i kuvati sve dok ne omeksa, paziti 
da sene prekuva.Potom ga ocediti od vode.
Zatim u medjuvremenu ocistiti crni luka i iseci ga na tanke kolutove.
 Jedan deo ulja zagrejati u tiganju i isprziti crni luk da porumeni.Dodati malo mlevenog
 bibera, aleve paprike i soli po ukusu.Dno djuveca podmazati , pa na dno
 ravnomerno rasporediti red pasulja, a preko njega staviti isprzeni luk.
Ovo ponavljati  dok se ne utrosi sav pasulj i luk.
Svaki red luka  zalivati preostalim uljem.Poslednji red zavrsiti pasuljem.
Odozgo poredjati par suvih paprika, dva cena belog luka i lovorov list, preko svega naliti malo ulja i 
peci u zagrejanoj rerni na 200c oko 30 minuta.

NAPOMENA!
Pasulj ociscen i opran potopiti preko noci , da nabubri da bi se brzo skuvao.
Prebranac je posno jelo na ulju,  bez mesa. Dobar rucak za posne dane i za ljubitelje pasulja.
Prebranac sluziti topao, a moze i hladan uz neku sezonsku salatu.
PRIJATNO!







Нема коментара:

Постави коментар