Претражи овај блог

субота, 25. новембар 2017.

TARTUF TORTA

 TARTUF TORTA



Čokoladna eksplozija za obožavaoce čokolade-TARTUF TORTA
Tartuf torta za poseban dan i rodjendan mom sinu  Prava čokoladna bomba sa malinom koja se prožima kroz čokoladu i daje jednu posebnu notu čarobnog bago kiselkastog ukusa.Tražila sam po internetu tortu  sa puno čokolade, naišla sam na  tartuf tortu, koja me je me je  na prvi pogled očarala kakoje izgledala na slici.Pronašla sam recept za tortu  na blogu kod ( Marine-Marinastaste.blogspot.rs.) želim ovom prilikom da joj se zahvalim na divnoj torti i receptu.Veoma je laka da se napravi, a rezultat ukusa  je fantastičan.Recept je isti samo što sam ja pravila koru kao i Marina od polovinu sastojaka a fil je celokupan.Probajte obavezno Tartuf tortu da  napravite i da uživate u pravom čokoladnom zadovoljstvu.Prijatno!


POTREBNI SASTOJCI:

ZA KORU:

3 JAJA
6 KAŠIKA ŠEĆERA
3 KAŠIKA ULJA
5 KAŠIKA MLEKA
1/2 PRAŠKA ZA PECIVO
1 KESICA PUDINGA OD ČOKOLADE
1 KAŠIKA ČOKOLADA UPRAHU
ZA PRSKANJA KORA:
100ml ČOKOLADNOG MLEKA

ZA FIL:

7OOml SLATKE PAVLAKE
125g    MARGARINA
350g ČOKOLADE ZA KUVANJE
350g MLEČNE ČOKOLADE- 
300g MALINA

 ZA DEKORACIJU TORTE:

100g ČOKOLADE ZA KUVANJE

100g SLATKE PAVLAKE
100g MLEČNE ČOKOLADE


Prvo priprema fila:

U odgovarajuću posudu sipati slatku pavlaku, izlomiti čokoladu za kuvanje i mlecnu čokoladu, dodati narezan margarin na komadiće.

Na laganoj vatri zagrevati i mešati dok se sve ne rastopi i sjedini.
Ostaviti fil sa strane da se ohladi.

Kako se fil hladi tako se i steže u gustu kompaktnu masu-ne brinuti postaće gusta masa kada se fil ohladi



Kora priprema:

Posebno odvojiti belanca od žumanca.U mutiti belanca u čvrst sneg, postepeno dodati 6 kašike sećera mutiti neprekidno dok se šećer ne istopi.

Zatim dodati3 žumanca i dalje mutiti mikserom da se žumanca sjedine sa snegom od belanaca.

Dodati ostale sastojke , 3 kašike ulja, 5 kašika mleka, 3 kašike brašna, pola kesice praška za pecivo, 1 kesica pudinga od čokolade, 1 kašika čokolade u prahu

Drvenom varjačom lagano promešati i sipati u okrugao kalup obložen masnim papirom za pečenje 24cm.Peći u zagrejanoj rerni na 180C oko15 minuta.



Gotovu koru ohladiti a zatim iseći horizontalno 2x da se dobiju 3 korice
(da bi se lakše torta isekla, strane kore obeležiti drvenim čačkalicama i nožem izrezati koricu koliko može dase podeli na jednake delove


Finalni deo:

U kalup vratiti jednu koricu, poprskati je čokoladnim mlekom
Trećinu fila ravnomerno premazati preko korice
Zatim poredjati maline
Složiti preko malina drugu koricu
Opet premazati fil , zatim maline, na kraju fil






ukrašavanje torte:
Tortu izvaditi iz kalupa i staviti je na tacni.
Izmeriti santimetrom  obim torte na papiru za pečenje

Olovkom iscrtati željenu šaru  ili ukras na papiru za pečenje
Čokoladu otopiti u posudu i izliti je na papiru po crtanom ukrasu

Izrezati makazama skicu i odmah zalepiti okolo tortu, kao što je na slici.
Tortu sa papirom staviti u frižideru da se dobro stegne
Posle izvesnog vremena skinuti papir a čokoladni željeni ukras ostaje na torti
 Umutiti slatku pavlaku i po vrhu tortu ukrasiti.Ostalo ukrašavanje torte po vašoj želji
Prijatno!






































2 коментара: