Претражи овај блог

понедељак, 1. јануар 2018.

VOĆNI KOLAČ SA KRUŠKAMA I ČOKOLADOM

 

SREĆNA NOVA 2018 GODINA !

VOĆNI KOLAČ SA KRUŠKAMA

                         I ČOKOLADOM



 Kolač od krušaka sa čokoladom je slatkog nakiselog ukusa, kad se jednom proba  uvek se pravi!
Lako i brzo  se priprema.Veoma je izdašan kolač, ima ga puno. Kolač se može pripremiti i biti posan,  samo izbaciti jaja.Sve sastojke izmešati varjačom-bez jaja i peći, ostali postuak je isti.
Prijatno!




POTREBNO JE:

4 JAJA
200g ŠEĆERA
150mL ULJA
150mL VODE
250g MEKOG BRAŠNA
1 KESICA VANILINOG ŠEĆERA
1 KESICA PRAŠKA ZA PECIVO
2 KAŠIKE KAKAA

1kg KRUŠAKA
2 KAŠIKE MEDA
VODA PO POTREBI

 100g SECKANOG LEŠNIKA
4 KAŠIKE DŽEMA OD KAJSIJA

GLAZURA
150g ČOKOLADE ZA  KUVANJE
2 KAŠIKE ŠEĆERA
2 KAŠIKE ULJA





 PRIPREMA:

Rernu odmah uključiti i zagrejati na 180c
Kruške oprati i oguliti.Očišćene kruške iseći na sinije komadiće

Jaja posebno umutiti sa 200g šećera.

 U drugu posudu dodati 250g brašno,1 prašak za
 pecivo, 1vanilin šećer i 2kašike kakao, 150ml ulja i 150ml vode.

Umućena jaja dodati u pripremljene sastojke i izmešati varjačom
U umućenu smesu dodati polovinu  iseckanih krušaka

Svu masu skupa varjačom promešati i sipati u podmazan pravougaoni kalup 23x40cm

Kolač peći na 180c oko30 minuta

Preliv.

Polovinu krusaka isečenih na komadiće pomešati sa 2 kašike meda, staviti u odgovarajući sud. Sipati vodu da ogrezne, sto znači da prekrije kruške
Staviti na vatri i kuvati  dok ne provri, kuvati još 5 min. kada provri.

Kruške procediti od vode.

Gotov kolač izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi.

Hladan kolač premazati sa 4 kašika džema od kajsija,  poredjati komadiće kuvanih krušaka
Preko krušaka mrvljeni lešnik i iseckanu čokoladu na komadiće

Glazura:

Zatim otopiti 150g čokolade za kuvanje sa 2 kašike ulja i 2 kašike šećera

 Glazuru od čokolade preliti ravnomerno po vrhu ceo kolač

Kolač ostaviti da se potpuno ohladi, povoljno je ostaviti da odstoji celu noć
 kako bi se ukusi spojili i sjedinili.

Hladan kolač seći na jednaku parčad i služiti.
Kolač ostaje dugo svež i sočan,  tada je sve lepši i ukusniji.

Prijatno!






















Нема коментара:

Постави коментар