Претражи овај блог

четвртак, 11. јануар 2018.

KUMINA ŠTRUDLA



KUMINA ŠTRUDLA






POTREBNO JE:

700g BRAŠNA
250g MLEKA
100ml ULJA
100g ŠEĆERA
1 KAŠIČICA ULJA
1/2 KOCKE SVEŽEG KVASCA
2 JAJA
2 KAŠIKE SVINJSKE MASTI

ZA PREMAZIVANJE KORA

6 KAŠIKA DŽEMA OD ŠLJIVA
200g MLEVENIH ORAHA
3 JABUKE

I JOŠ 
1 ŽUMANAC
100 RENDANOG MARGARINA


PRIPREMA:

U toplom mleku razmutiti 100g šećera i pola kocke svežeg kvasca
U vanglici za mešenje testa,  penasto umutiti jaja, dodati mleko i
  šećer sa kvascem i svinjsku mast
 Rukom zamesiti testo
Testo umešeno ostaviti da miruje na toplom oko 30 minuta.

Nadošlo testo isipati na pobrašnjenoj radnoj površini.
Testo razmesiti i podeliti na tri jednaka dela



Svaku lopticu testa razvići oklagijom većeg prečnika.
 Zatim koru premazati  džemom od šljiva
i narendati po jednu jabuku i posuti  mlevene orahe.

Tako ponoviti postupak sa ostale dve lopte od testa.

Testo nafilovano saviti krajeve kore i urolati u rolat.
Postupak ponoviti sa ostalim korama.

Četvrtasti pleh obložiti masnim papirom za pečenje
Uplehu složiti rolate
Rolate premazati umućenim žumancetom i rendanim margarinom
  ili sečen na komadiće.

Rernu predhodno zagrejati na 200c i zatim peći štrudlu oko 30 minuta.
Pečenu štrudlu izvaditi iz rerne, pokriti je krpom i ostaviti da se ohladi

Hladnu štrudlu seči na rolate i posuti je šećerom u prahu.

Napomena!

Džem ili pekmez može bilo koji po svom izboru, ali meni je najlepša
 sa pekmezom od šljiva.
Štrudla je izdašna i vrlo ukusna . Meka je i sutradan ako ostane.
Isprobani recept  moje kume Živke,  Kisela Štrudla, ostala i ostaće u mom
 sećanju, koji stalno pravim  i svi je obožavamo!
PRIJATNO!



Нема коментара:

Постави коментар