Претражи овај блог

уторак, 6. фебруар 2018.

ČOKO LEDENE KOCKE


 ČOKO LEDENE KOCKE








Čokoladno ledeno zadovoljstvo koje treba probati!


Čoko ledene kocke na malo drugačiji način. Bogata čokoladna krema sa sočnom korom se stapa u savršenu celinu i čine ledene kocke ukusne i neodoljive.Kolač sam radila sa malim izmenama,ostalo po receptu " Natašine slastice".Kolač- Čoko ledene kocke-  kolač je izdašan ima ga dosta, sve što duže stoji kolač je sve lepši i lepši...
Prijatno!








 POTREBNI SASTOJCI:

ZA PATIŠPANJ:

6 JAJA
6 KAŠIKA ŠEĆERA
80g MARGARINA
200g BRAŠNA
100g ČOKOLADE ZA KUVANJE
2-3 KAŠIKE KAKAA

PRELIV ZA PATIŠPANJ:

300 ml VODE
200g ŠEĆERA
2 KESICE VANILIN ŠEĆER

KREM:

1.5l MLEKA
200g ŠEĆERA
10 KAŠIKA GUSTINA
2 KAŠIKA BRAŠNA
1 KESICA VANILIN ŠEĆER
200g MARGARINA
200gČOKOLADE MILKA

DEKORACIJA

1/2l  SLATKE PAVLAKE
50g ČOKOLDE

Priprema  patišpanja

Posebno umutiti belanca u čvrst sneg sa prstohvat soli,
 dodati žumanca, šećer i sve zajedno umutiti u penastu masu

Zatim dodati preostale sastojke, otopljeni margarin, brašno pomešano sa praškom za pecivo
narendanu čokoladu i kakao.

Promešati varjačom i sjediniti u finu kompaktnu masu

Četvrtasti pleh veličine 30x40 podmazati, sipati umućenu masu
Patišpanj peći u zagrejanoj rerni na 200c oko 25 minuta

Patišpanj izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi

Preliv za patišpanj

U malu posudu pomešati vodu, šećer i vanilin šećer, kuvati da proključa
Zatim skloniti i preliti preko hladnog patišpanja

Priprema fila

Od 1/5 l mleka odvojiti 500ml mleka, u njemu dodati šećer, gustin, brašno i vanilin šećer
Ostatak 1l mleka staviti na vatri da proključa

U proključalo mleko dodati pripremljenu smesu sa mlekom,  mešati i kuvati dok se  masa ne zgusne.

Fil ostaviti da se ohladi

Umutiti omekšali margarin, dodati u hladan fil, mikserom sve sjediniti

Patišpanj premazati belim  filom u tankom sloju,
a zatim u  beo fil dodati otopljenu milka čokoladu,  mikserom izmiksati i sjediniti fil

Tamni deo fila premazati  preko belog fila

Dekorisati kolač umućenom slatkom pavlakom, a  po vrhu ukrasiti otopljenom čokoladom












































Нема коментара:

Постави коментар