Претражи овај блог

субота, 24. фебруар 2018.

ČOKOLADNA OBLANDA SA PLAZMOM






POTREBNO JE:


  • 1 PAKOVANJE OBLANDI
  • 250 ml MLEKA
  • 250 g ŠEĆERA
  • 1 MARGARIN
  • 200g ČOKOLADE ZA KUVANJE
  • 300g MLEVENE PLAZME


PRIPREMA:


  1. U posudu stavite da provri šećer i mleko
  2. Kada je provrelo mleko i šećer dodajte margarin i čokoladu.
  3. Mešajte kašikom sve dok se ne otopi čokolada.
  4. Kada se čokolada otopila, sklonite sa šporeta i odmah dodajte mlevenu plazmu, zatim sve dobro izmešajte i sjedinite smesu.
  5. Na tacni stavite list oblande sa rupicama na gore,  filujte redom, list oblande pa fil, sve tako redom dok ima fil.
  6. Poslednji list oblande ne filovati
  7. Oblandu na kraju pritisnite knjigom ili nekim čvrstim predmetom , ostavitie da oblanda prenoći kako bi se lepo stegla .


Savet mali:

Ako želite posnu oblandu, umesto mleka kravljeg - dodati sojino mleko , posna plazma keks  -  zameniti umesto mlečne plazme.
Prijatno












Нема коментара:

Постави коментар