Претражи овај блог

недеља, 15. октобар 2023.

KINDER BUENO TORTA











Kinder bueno torta savršena kremasta fantazija, veoma je ukusna.. topi se u ustima...


Potrebno je:
Za beze koru:

  • 100g seckanih lešnika
  • 6 belanaca
  • 15 kašika šećera
  • 1  kašika jabukovog sirćeta

Fil:

  • 1,5 l mleka
  • 6 žumanaca
  • 15 kašika šećera
  • 4 kesica pudinga od vanile
  • 3 kesice vanilinog šećera
  • 250g margarina
  • 100g prah šećer
  • 100g bele mlečne čokolade
  • 100g čokolade za kuvanje
  • 100g eurokrema 
  • 2 kašike ulja
  • 100 g čokolada
Dekoracija:
  • 250g šlag krema
  • 200ml mleka

Priprema:

 beze kora:
  1. Odvojite posebno belanca od žumanaca.
  2. Belanca umutite u čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera.
  3. Dodajte pred sam kraj mućenja  jabukovo sirće, mutite još malo mikserom mikserom.
  4. Pleh od šporeta obložite masnim papirom, usitnjene lešnike sipajte i rasporedite na papir .
  5. Preko usitnjenih lešnika ravnomerno rasporedite umućeni šne od belanaca.

Pečenje kore:
 Dok mutite šne od belanaca ukuljučite rernu da se zagreje na 200c .
  1. Sipajte pripremljeni šne na plehu obložen masnim papirom za pečenje, pecite u zagrejanoj na 150c stepeni.
  2. Na toj temperaturi pecite koru oko 10 minuta a zatim smanjite na 120 c,  sušite koru oko 60minuta.
  3. Rernu isključite, a koru ostavitie da u rerni dok se ne ohladi.(rernu ne otvarati za vreme sušenje kore).
  4. Gotovu koru okrenute na tacni tako da lešnik koji je bio dole sada bude sa gorenje strane.


Sastojci:
-Za drip cake tortu- :

za fil:
10 žumanaca
1l mleka
10 kašika šećera
3 pudinga od vanile
1margarin
100g bele čokolade
100g crne čokolade

Za drip glazuru:
150g bele čokolade
100g kisele pavlake
boja u prahu

 Na papiru za pečenje obeležila tri kruga veličine 24cm, zatim na krugove sipala pečene lešnike a preko lešnika jednako podelila šne od belanaca.
Postupak sušenja kora je isti kao i gore što je napisano u postupku sušenja kora.
Nastavak pripreme torte,krema i filovanja je isti kao kod predhodne četvrtaste torte


  1. Toplim eurokremom premažite ravnomerno koru preko lešnika .

Fil:

  1. Litar mleka skuvate sa šećrom.
  2. Žumanca umutite penasto, dodajte puding od vanile pomešajte sa ostalim mlekom, sipajte u proključalo mleko uz neprestano mešanje varjačom, kuvajte dok smesa ne postane gusta.
  3. Fil sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.
  4.  Umutite omekšali margarin sa šećerom u prahu, zatim ga dodajte u fil, dobro izmikajte i sjedinite fil.
  5. Krem podelite jednako na da dela.
  6. U jedan deo krema od vanile dodajte otopljenu crnu čokoladu,fil  izmiksajte i sjedinite
  7. U drugi deo fila dodajte otopljenu belu čokoladu, takođe izmiksate i sjedinite fil.
Finalni postupak

Koru filujte kašikom naizmenično, stavite jedan deo beliog fila, zatim odmah do belog fila stavite kašiku crni deo fila.

Čokoladni preliv:

Na vatri otopiti čokoladu sa 3 kašike ulja, otopljenom čokoladom preliti i popuniti rupe između fila.

Dekoracija:
Ravnomerno nanesite umućeni šlag i isfilujte tortu.
Tortu stavite u frižideru da se ohladi i stegne.

Čokoladna glazura:
Otopite čokoladu sa uljem , prelijte je preko ohlađene torte koja je premazana šlagom, čokoladu premažite ravnomerno po torti.

Ukrasite tortu po želji.











1 коментар: