Претражи овај блог

среда, 11. март 2020.

TORTA MONTE SA MALINAMA









Torta monte sa malinama..kremasta..malinsta i jednostavna.. bez pečenja..
Torta je veoma ukusna...laka i brza za pripremu...




Potrebno je:
  • 300g mlevenog keksa
  • 50g mlevenog lešnika
  • 2 kašike eurokrema
  • 130gr margarina
  • 100ml soka od narandže


Beo fil:
  • 1l mleka
  • 100g gustina
  • 100g šećera
  • 125g margarina


Voćni žele od malina
  • 200g malina
  • 100g šećera
  • 2 kašike gustina


Ganaš glazura:
  • 200g čokolade za kuvanje
  • 100ml slatke pavlake



Priprema:
  • Za podlogu:
  • U posudi pomešajte sve sastojke, masu rasporedite na dno kalupa 26 cm.Koricu ostavite u frižideru da se stegne .

Beo fil:
  1. U 200ml mleka izmešajte gustin, šećer vanilin šećer, ostalih 800ml mleka stavite da uzavri, kada je mleko provrelo dodajte mešavinu od gustina uz neprestano mešanje kuvajte dok se fil ne zgusne..
  2. Pred kraj, još u vrući fil dodajte margarin, neprestano mešajte dok se margarin ne otopi i sjedini sa filom.
  3. Vrući fil odmah isipajte preko hladne stegnute korice. odložite na hladnom.

  • Voćni žele od maline:

  1. Posudu sa malinom i šećerom stavite na vatri da provri, u malo soka od malina izmešajte gustin te dodajte uzavrele maline uz neprestano mešanje dok se voćni žele ne zgusne.
  2. Topli žele od malina isipajte preko belog fila,tortu odložite na hladnom da se stegne.

  • Ganaš fil:

Na laganoj vatri zagrejte i istopite slatku pavlaku i čokoladu.Neprestano mešajte sve dok se čokolada i slatka pavlake ne otope i sjedine u finu glatku masu..
Izvadite tortu iz frižidera, topao ganaš fil prelijte po vrhu preko fila od malina.
Monte tortu ostaviti da odstoji na hladnom na nekoliko sata, a najbolje je tortu ostaviti preko noći da se dobro ohladi i stegne.






















Нема коментара:

Постави коментар