Претражи овај блог

уторак, 19. мај 2020.

VOĆNA TORTA SA JAGODAMA










Voćna kremasta fantazija za  nepca i sva čula!

Sezona jagoda je u jeku...Probajte ovu divnu voćnu torticu..uživaćete...u njen savršeni kremasti ukus vanile i jagoda ..


Potrebno je:
Za koru:

  • 5 belanaca
  • 200g šećera
  • 1 kašika sirćeta
  • prstohvat soli


Fil od vanile::

  • 5 žumanaca
  • 3 pudinga od vanile
  • 2 kesice vanilin šećer
  • 200g šećera
  • 1 l mleka
  • 250g margarina

Glazura od čokolade:

  • 200g čokolade 
  • 6 kašika ulja

Fil od jagoda::

  • 400g jagoda
  • 300ml soka od jagoda
  • 100ml hladne vode
  • 3 pudinga od jagoda
  • 300g šećera

Dekoracija:

  • 200g šlaga
  • 200m gazirane vode

još+
jagode

Priprema:
Za koru:

  1. Umutite čvrsto 5 belanaca sa prstohvatom soli, dodajte postepeno 200g šećera uz neprestano miksanje miksera.
  2. Zatim na kraju dodajte kašiku sirća izmiksajte smesu da postane glatka i sjajna.
  3. Umućenu smesu isipajte u kalup 22x32cm obložen pek papirom za pečenje.
  4. Pecite u zagrejanoj rerni na 150stepeni oko30 minuta.
  5. Ispečenoj kori skinite papir i stavite je na tacni gde će te filovati tortu.


  • Fil od vanile:
  • U 200ml mleka izmešajte mešavinu 5 žumanca i 3 kesice pudinga od vanile .
  • U800ml mleka dodajte 200g šećera ostavite da provri, zatim sipajte u provrelo mleko  mešavinu pudinga od vanile.
  • Mešajte neprstano dok se fil skuva i zgusne. Fil pokrijte prozirnom folijom i ostvite da se ohladi.
  • Umutite margarin, zatim ga umešajte u hladan fil od vanile.


  • Fil od jagoda:
  • Očišćene 400g jagoda izbendirajte kašasto,dodajte 300ml gustog soka od jagoda, 300g šećera.Stavite na vatri da voćna kaša provri.
  • Zatim u 100ml vode razmutite 3kesice pudinga od jagoda.
  • Stavite na vatri posudu sa voćnom kašom da provri, u provrelu kašu umešajte mešavinu pudinga od jaogda.
  • Kuvajte i mešajte dok ne provri i skuvase, a zatim sklonite sa vatre.


  • Glazura od čokolade:
  • Na pari otopite čokoladu sa uljem.


  • Finalni postupak:


  • Na kori ravnomerno rasporedite i premažite žuti fil od vanile,
  • Preko žutog fila od vanile premažite polovinu sloja od čokolade
  • Fil od jagoda ravnomerno rasporedite i premažite preko sloja od čokolade
  • Umućenim šlagom premažite celu tortu po vrhu i sa strane ivice torte.
  • Stavite tortu u frižideru 2h da se ohladi i stegne.
  • Tortu izvadite iz frižidera, glazurom od čokolade premažite tortu je po vrhu...

Tortu ostavite u frižideru dodatnih 2h do 3 h da se ohldi i stegne..zatim secite na šnite ili parčad ...uživajte u slast voćne  torte sa jagodama
Prijatno!!




























Нема коментара:

Постави коментар