Претражи овај блог

четвртак, 20. октобар 2016.

SAVRŠENI CHEESECAKE SA ŠUMSKIM VOCEM

              SAVRŠENI CHEESECAKE SA ŠUMSKIM VOĆEM 

Potrebno je:

  • 300g mlevene plazme
  • 25g margarina
  • 50g šećera u prahu
  • 100 ml mleka
  • 200 ml slatke pavlake
  • 2 kašike gustina
  • 100 g šećera u prahu
  • Ella Fit 400 g
  • 1 manja čaša kisele pavlake
  • 100 g šećera
  • 300g smrznutog sumskog voca  
  • 1 kesica želatina
  • i par kašika vode.

Priprema:

U 100ml mleka, zajedno sa secerom u prahu, rastopiti margarin na tihoj vatri. Kada se rastopi sklonititi sa vatre i dodati plazma keks. Sve to lepo sjediniti i  rastanjiti u kalup za cheesecake.

Slatku pavlaku umutiti sa gustinom i secerom u cvrstu smesu, mikserom. Zatim, rucno umesati Elle sir i kiselu pavlaku. Ovaj fil premazati preko kore od plazma keksa i ostaviti u frizideru na nekih 15 min da se stegne, dok pripremite finalnu glazuru. Sumsko voce  sa 100g secera ( kristal) i 1 kasikom vode staviti na vatru da prokljuca. Sa strane razmutiti  kesicu zelatina sa 4 kasike vode i ostaviti da nabubri.  Zelatin pomesati sa vocem i ostaviti da se malo prohladi.Ohladjeno voce  preliti preko bele smese i ostaviti u frizideru najmanje 5 sati. 

Kolac je jedinstvenog ukusa i razlikuje se od ostalih cizkejkova. Savrsen za sve prilike.


   

Нема коментара:

Постави коментар