Претражи овај блог

среда, 5. април 2017.

EKLERI PRELIVENI COKOLADOM


                      EKLERI PRELIVENI COKOLADOM






POTREBNO JE:

220ml HLADNE VODE
PRSTOHVAT SOLI
120g  MARGARINA - MASLACA
200g  MEKOG BRASNA
5 JAJETA
1KESICA PRASKA ZA PECIVO
FIL 
300ml SLATKE PAVLAKE
1 KESICA VANILINOG SECERA

ZA DEKORACIJU:
100g COKOLADE ZA KUVANJE
50g MARGARINA


PRIPREMA:

 Posudu sa vodom i margarinom sa prstohvatom soli, staviti na sporetu na srednjoj temperaturi
 da se otopi.
Kada je voda provrela i margarin se otipio, smanjiti temperaturu na sporetu i dodati brasno.
Neprekidno mesati varjacom smesu od brasna (oko5 min.) sve dok smesa se ne odvoji od
 posude i formira se lopta od testa.Ukuvano testo ostaviti da se ohladi.
Kada je testo dovoljno hladno, dodati jaja, jedno po jedno sa praskom za pecivo, uz stalno mesanje miksera,  sve dok masa ne postane kompaktna i ujednacena, bez grudvica.
Pleh od sporeta obloziti masnim papirom, spric za tulumbe napuniti smesom, istiskati smesu na pleh u malo duzem obliku nego sto su obicne tulumbe.
Rernu zagrejati na 200c, i peci eklere oko 10minuta.da lepo porumene, paziti da ne izgore.
Eklere izvaditi iz sporeta, svaki ekler lagano preseci uzduz da se dobiju dve polutke, poredjati ih ponovo na pleh i vratiti nazad da se dopecu jos 5 minuta.
Gotove eklere izvaditi iz sporeta i ostaviti da se ohlade.
Zatim pripremiti fil, u posudu umutiti slatku pavlaku sa vanilinim secerom.
Na tihoj vatri  otopiti cokoladu sa margarinom
Finalni postupak:
Na jednu polovinu testa eklera pomocu sprica ispuniti umucenom pavlakom, poklopiti drugom polovinom eklera.
Eklere ispunjene filom,  preliti  otopljenom cokoladom.













Нема коментара:

Постави коментар