Претражи овај блог

субота, 15. април 2017.

VASKRSNJA JAJA

VASKRSNJA JAJA


                                                    HRISTOS VASKRESE!      
                                    SRECAN PRAZNIK!

POTREBNO JE:

JAJA
RAZNE TRAVCICE I CVECE
UKRASNE SLICICE
LUKOVINA
NAJLON CARAPE
BOJE ZA JAJA
5 KASIKA SIRCETA
1 KASIKA SOLI
 KONAC

PRIPREMA:
Svake godine za Vaskrs obojim jaja u raznim bojama Najvise volim onaj stari tradicionalni
 nacin kuvanja jaja, kao sto su nekada nase bake kuvale  u lukovini sa raznim travcicama.
Na svako jaje staviti list biljke ili cvetic, uviti u najlon carapu i zavezati koncem.
Jaja potopiti u vecu posudu sa lukovinom, dodati malo sirceta. Kuvati na srednjoj temperaturi oko 15 min.
Skloniti jaja sa vatre i ostaviti da se potpuno ohlade u toj vodi.Preseci konac na carapu , izvaditi jaja i skinuti lisce.Hladna jaja premazati uljem da dobiju sjaj.
Volim da jaja ofarbam u boji iz kesica,  staviti na jaje listic, uviti  u najlon
carapu, zatim  zavezati  koncem.Uposudu dodati 1l vode sa malo sirceta, spustiti jaja uvijena u carapu.
Zatim dodati zeljenu boju (dve kesice). Kuvati  oko 10 minuta.
 Jaja premazati uljem za dobar sjaj.
Za nase malisane tu su najlepse slicice "obuci jaje", Jaja su tada najlepsa i sarenija u duhu  najradosnijeg praznika.
Takodje i njih premazati sa malo ulja da budu sto sjajnija.
NAPOMENA!
Jaja izvaditi dan ranije iz frizidera da ne bi pucala prilikom kuvanja.
U lukovini se moze dodati crvena boja, da jaja bolje poprime  crvenu boju .















Нема коментара:

Постави коментар