VOĆNI KOLAČ SA MALINOM
5 JAJA
125g BRASNA
1 KESICA PRASKA ZA PECIVO
100g SECERA
125g JOGURTA
125ml ULJA
1 KESICA VANILINOG SECERA
SECERNI PRELIV ZA KORU
100g SECERA
200ml VODE
FIL OD MALINA
500g MALINE
80g GUSTINA
3 KASIKE SECERA
VODE PO POTREBI
FIL OD JOGURTA
800ml JOGURTA
400mlSLATKE PAVLAKE
100g SECERA
1 KESICA ZELATINA
1 KESICA VANILINOG SECERA
PRIPREMA:
Umutiti jaja penasto sa secerom i kesicom vanilinopg secera.Mikserom neprekidno mutiti masu.
Zatim dodati umucenoj masi ulje , jogurt i prosejano brasno sa praskom za pecivo.
Kasikom masu lagano promesati. Pleh velicine, 30x35cm.obloziti masnim papirom za pecenje.
Sipati masu i peci koru na 180c oko 30 minuta.Koru ostaviti da se ohladi.
Hladnu koru preseci na pola.
FIL OD MALINA:
Maline samleti u blenderu, sipati ih u posudu i izmeriti na vagu.Doliti vode koliko je
potrebno do 700ml tezine.Odvojiti malo tecnosti i umesati gustin, od ostatak vocne kase
sa secerom staviti na vatri da prokljuca.
Zatim kada provre vocna kasa, dodati pripremljenu mesavinu sa gustinom.
Ukuvati na laganoj vatri fil od malina sve dok se ne zgusne.
FIL OD JOGURTA:
Zelatin pripremiti prema upustvu, kesici zelatina dodati oko5 kasika vode i ostaviti da nabubri.
Nabubreli zelatin otopiti na laganoj vatri (ne sme da provri).
Mikserom umutiti jogurt sa secerom, pa dodati otopljeni zelatin.Umutiti slatku pavlaku
pa umesati u umuceni jogurt sa zelatinom.
FINALNI DEO:
Koru vratiti nazad u kalupu. Kore preliti secernim prelivom (staviti da prokljuca voda sa ceserom)
Fil od malina podeliti na dva dela.Jedan deo fila od malina ravnomerno rasporediti po kori.
Zatim polovinu fila od jogurta preko malina rasporediti.
Opet kora,pa fil od malina, zatimna kraju fil od jogurta.
Kolac ostaviti u frizideru na nekoliko sati da odstoji, i ohladi se, kako bi se stego .
Hladan kolac seci na parcad i sluziti.
Нема коментара:
Постави коментар