Претражи овај блог

петак, 7. јул 2017.

DOMACI KREMASTI SLADOLED

DOMACI KREMASTI SLADOLED



 -DA SE RASHLADE I OSVEZE NEPCA-

Sladoled je osvezavavajuca smrznuta poslastica ili desert koji se moze spremiti
od raznog voca sa raznim bogatim dodacima i prelivima po zelji.
Moj omiljeni sladoled jagoda i vanila, pa resih da svoje ukucane  malo iznenadim
ovim ledenim desertom i rashladim ih od  velike letnje temperature.Treba malo vremena
izdvojiti i eto hladne poslastice u kojoj ce svi uzivati.Sladoled svi vole,  i uzivaju u
njegovom slastu i osvezenju.PRIJATNO!


POTREBNO JE:

1 L MLEKA
400g SECERA
300g SLAG
300ml GAZIRANE VODE
500g JAGODA
4 BANANE
1 KASICICA EKSTRATA VANILE,
 ILI SIPKA VANILE
 ILI 2 KESICE VANILINOG SECERA



PRIPREMA:

Priprema voca
Jagode sveze u manjoj posudi izgnjeciti viljuskom i zamrznuti da se zalede.
Banane takodje u posudi viljuskom izgnjeciti i zamrznuti u zamrzivacu.

Zaledjene jagode i banane izvaditi iz zamrzivaca,ostaviti na toplom da stoje oko 5 min.,
zatim ih malo izblendirati u blenderu ili secka.

Priprema kremastog fila
U posudu sipati mleko i secer, staviti na sporetu na srednjoj temperaturi i prokuvati
da se secer otopi.

Mleko prokuvano ostaviti da se ohladi. Hladno mleko staviti u zamrzivacu da se zaledi
U drugoj posudi umutiti mikserom slag u cvrstu penu sa gaziranom vodom.

Zamrznuto mleko izvaditi iz zamrzivaca, ostaviti malo oko 5-10 min.da stoji na toplom.
Kasikom zahvatati zamrzlo mleko i dodavati u umuceni slag, pri tom mikserom mutiti
masu neprekidno.

Masa ce se  vremeno uvecavati i zgusnjavati u finu gustu masu.
Umucenu masu podeliti na tri jednaka dela.

Prvi deo dodati zamrznute jagode, mikserom izmiksati i izjednaciti masu.
Posudu sa umucenom masom od jagoda vratiti ponovo u zamzivacu

Drugi deo podeljene mase dodati zamrznute  izgnjecene banane, mikserom
miksati sve dok se masa ne izjednaci.

Posudu sa masom od banana vratiti ponovo u zamrzivacu

U treci deo mase umutiti sa 2 kesice od vanila i li 1 kasicica ekstarata  vanile
ili sipka od vanile.


NAPOMENA!
Ovaj sladoled praviti danas za sutra, da se lepo zamrzne i ohladi.Po zelji dodati
razne dodatke i prelive, komadice cokolade ili toping od cokolade, orahe i
lesnike usitnjene.Od ove jedne mere izadje oko 2 kutije po1500ml zapremine sladoleda.























Нема коментара:

Постави коментар