Претражи овај блог

субота, 9. фебруар 2019.

PILEĆA SUPA SA POVRĆEM I DOMAĆIM REZANCIMA





Prava domaća pileća supa sa rezancima, koja leči dušu i telo..
Sećam se kako je ranije bilo da ručak nije mogao biti bez domaće supe..Prvo supa se iznosila na sto zatim glavno jelo...Danas  živimo veoma  brzo, nekud samo žurimo, nemamo vremena da se svi okupimo a kamo li  da se zgotivi neka supica još da je domaća..Dobra navika mi je ostala od moje svekrve  da pripremam supe i čorbice... govorila je .."supa pa redom sve ostalo "..Pridržavam se toga  da im gotivim sve što je domaće... kao što je radila moja baka, mama i svekrva...
Ne treba zaboraviti da je domaća supa lek, jer leči i okrepljuje telo pogotovo sada kad vladaju razni virusi..Vrlo je lako da se spremi ova supica sa rezancima a uživanje je veliko..
Rezance domaće možete sami napraviti kao što sam ja, ili kupiti na pijaci i prodavnici...





POTREBNO JE:


  • 2 l vode
  • 2 kom. pileća leđa
  • 2 kom.pileća krilca
  • 2 šargarepe
  • 1 koren paškanat
  • 1 glavica crng luka
  • 1 brokoli
  • 50g celera
  • 100 g rezanaca
  • biber- mleveni
  • biber u zrnu
  • mešavina biljnog začina
  • so


Priprema:
Šerpu napuniti vodom, dodati oprana pileća leđa i krilca, zatim dodati fino oprano iseckano povrće.
Šargarepu iseći na tanke kolutove kao i ostalo povrće, celer, koren paškanata, glavicu crnog luka.
Sve zajedno staviti na jačoj vatri dok ne provri, najbolje bez poklopca paziti da ne iskipi..
Kada je provrelo meso i povrće, dodati nekoliko zrna bibera, smanjiti temperaturu, poklopiti posudu i kuvati oko 1h na srednjoj temperaturi.
Kuvati supu uz povremeno dodavanje vrele vode dok meso ne omekša.
Kuvati sve skupa oko 2 h n asrednjoj temperaturi..



Zatim izvaditi iz supe meso i kosti i otkoštičiti i iseckati na sitnije komadiće, pripremljeno meso vratiti nazad u supu.
Brokoli oprati i odvojiti cvetove, zatim ih staviti zajedno sa domaćim rezancima da se kuvaju ...
Kuvati supu još 10 minuta, onda je začiniti po  svom ukusu , posoliti ,dodati mleveni biber, mešavinu biljnog začina...

Služiti se toplom supom, uživati u njenom ukusu i mirisu koji krepi i leči..Prijatno!


Savet!

Želite jaču supu onda meso i povrće staviti u hladnoj vodi i kuvati supu od početka..







Нема коментара:

Постави коментар