LEDENE KOCKE SA
MENAZ GLAZUROM
POTREBNO JE:
4 JAJETA
4 KASIKE SECERA
4 KASIKE BRASNA
2 KASIKE KAKAA
SECERNI PRELIV:
300g SECERA
250ml VODE
ZA FIL:
5000ml MLEKA
9 KASIKA BRASNA
2 KESICE VANILINOG SECERA
150g MARGARINA
GLAZURA
200ml COKOLADNE MENAZ GLAZURE
PRIPREMA:
Za patispanj, umutiti jaja i secer penasto, dodati brasno pomesano sa kakaom.Masu sipati
u podmazanom plehu 21x32cm precnika.Patispanj peci u zagrejanoj rerni na 180 c oko 10minuta.
Secerni preliv, na vatru staviti manji sud sa vodom i secerom da provri, malo kuvati
oko 2-3 minuta i preliti hladan patispanj.
oko 2-3 minuta i preliti hladan patispanj.
Fil, od 500ml mleka, oduzeti malo mleka i umesati brasno, ostatak mleka staviti sa secerom da provri.
U provrelo mleko umesati brasno i kuvati uz neprekidno mesanje kasikom sve dok se krem ne zgusne.
Vanilin secer umesati u krem. Ostaviti krem da se ohladi.
Posebno umesati omeksali margarin i sjediniti sa hladnim kremom.
Masu dobro umutiti i sjediniti sa mikserom .Pripremljeni krem ravnomerno rasporediti
po patispanju.
Cokoladna glazura, preko fila premazati pripremljenu cokoladnu glazuru.
Kolac dobro ohladiti i seci na jednake kocke.
Kolac dobro ohladiti i seci na jednake kocke.
NAPOMENA!
Ledene kocke izvaditi iz frizidera, ostaviti na toplom koji minut, onda seci na zeljene kocke.
Tako nece pucati cokoladna glazura.
PRIJATNO!