Претражи овај блог

субота, 10. децембар 2016.

COKOLADNA BEZE TORTA SA SUMSKIM VOCEM



COKOLADNA BEZE TORTA

SA SUMSKIM VOCEM






POTREBNO JE:

ZA COKOLADNU KORU:
 1 JAJE
 60 g SECERA
 100 g BRASNA
60 ml ULJA
 2 KASICICE PRASAK ZA PECIVO
 1 KASICICA NES KAFA
 100 ml VRUCE VODE
 50 g KAKAA U PRAHU
100 ml MLEKA
1 KASICICA RUMA

ZA BEZE KORU
 2 JAJA
 1 PRSTOHVAT SOLI
 50 g SECERA
 30 g SECERA U PRAHU
 1 KASIKA GUSTINA


FIL --CRNI COKOLADNI MUS 

100 g COKOLADE ZA KUVANJE
 50 ml MLEKA
 1 ZUMANAC
 200 ml SLATKE PAVLAKE



FIL--BELI COKOLADNI MUS 

  100 g BELE COKOLADE
 50 ml MLEKA
 1 ZUMANAC
 200 ml SLATKE PAVLAKE


POTREBNO JE JOS
 200g SMRZNUTO SUMSKO VOCE
 200g SLATKE PAVLAKE
100 g DZEMA OD JAGODA



PRIPREMA COKOLADNE KORE : Odvojiti posebno belanaca od zumanca, dodati
 prstohvat soli i secera, umutiti ,  zatim mu dodati zumanac i umutiti u penastu masu.
 Zatim dodati prosejano brasno sa 2 kasicice praska  za pecivo, kasicicu nes kafu, dodati
otopljenu cokoladu i mleko, promesati i sjediniti u glatku masu (bez grudvica), na kraju
dodati 100ml vruce vode. Sve zajedno izmesati varjacom i sjediniti masu.
 Okrugli kalup za tortu(24cm precnika) obloziti pek  papirom za pecenje, sipati
 umucenu masu i peci koru u zagrejanoj rerni na 180c oko 20 minuta.

PRIPREMA BEZE KORE:



 Odvojena belanca umutiti sa prstohvatom soli, zatim dodati postepeno secer i umutiti
 belanca u cvrst sneg.
 Mutiti mikserom sve dok se ne otopi sav secer, zatim dodati secer u prahu pomesan
sa 1 kasikom gustina, mutiti i dalje belanca u cvrstu masu.
 Okrugli kalup obloziti pek papirom za pecenje, sipati pripremljenu umucenu masu od belanaca.




Koru susiti u zagrejanu rernu na 115c oko 45 minuta.Na kraju osusenu koru ostaviti u ugasenoj
rerni jos 15 minuta da odstoji (ne otvarati rernu).



CRNI COKOLADNI MUS

U posudu zagrejati mleko, staviti izlomljenu cokoladu i otopiti je.Skloniti sa vatre pa dodati
 uz stalno mesanje umuceni zumanac.Vratiti nazad na laganu vatru, kuvati jos 5 minuta.
Ohladiti masu.
Umutiti slatku pavlaku i polako dodati hladnu masu od cokolade.








BELI COKOLADNI MUS
Zagrejati mleko,dodati izlomljenu belu cokoladu,otopiti je uz stalno mesanje varjacom.
 Umutiti zumanac i dodati ga otopljenoj cokoladi,mesati i sjediniti u sjajnu glatku masu.
 Umutiti slatku pavlaku i lagano dodavati otopljenu belu cokoladu i sjediniti varjacom.





FINALNI POSTUPAK:

U kalupu vratiti cokoladnu koru, preliti je mesavinom od mleka sa rumom.
Koru premazati dzemom od jagoda, zatim preko premazati crnim musom od
 cokolade, preko cokoladnog musa --beze kora--opet dzem od jagoda--pa beli cokoladni mus.
Nafilovanu tortu sa kalupom ostaviti u frizideru oko2 h.
 Izvaditi tortu iz kalupa ,odozgo staviti sumsko voce na belom cokoladnom musu, umutiti
slatku pavlaku i dekorisati celu tortu.
 Filovanu tortu vratiti opet u frizideru da se dobro ohladi i stegne.
Tortu ukrasiti komadicima cokolade.































Нема коментара:

Постави коментар