Претражи овај блог

среда, 4. јануар 2017.

HRSKAVA PILECA KRILCA IZ RERNE


HRSKAVA PILECA KRILCA 

IZ RERNE





POTREBNO JE ZA MARINADU:


 1kg PILECIH KRILACA
 2 KASIKE CILI SOSA
 2 KASIKE MEDA
 2 KASIKE KISELE PAVLAKE
 2 KASIKE SENFA
 3 CENA BELOG LUKA
 2 KASIKE MAJONEZA
 1 KASIKA BILJNOG ZACINA
 1 KASIKA MLEVENE PAPRIKE
 100 ml MASLINOVO ULJE

PRIPREMA:

Pileca krilca oprati,prosusiti ih na papirnom ubrusu ,vrhove krilaca nozem iseci.
U odgovarajucu posudu napraviti marinadu od sledecih sastojaka:
2 kasike cili sosa,2 kasike meda2 kasike kisele pavlake,2 kasike senfa,2 kasike majoneza,sitno iseckanog 3 cena belog luka.Prosusena pileca krilca zaciniti 1 kasikom biljnog zacina,1 kasikom mlevene paprike,posoliti po ukusu.
Drvenom varjacom promesati marinadu da se izjednace sastojci,zatim prosusena pileca krilca premazati dobro pripremljenom marinadom.
Pileca krilca u marinadu ostaviti da odstoje u frizideru oko2h.
 Zagrejati rernu na 200c ,pleh zagrejati u rernu sa maslinovim uljem.
Krilca ocediti od marinade,zatim ih staviti u pleh.Pileca krilca peci sa jedne strane,
da dobiju zlatnu zutu boju.
Izvaditi pleh iz rerne,zatim zapecena krilca okrenuti sa jedne strane na drugu stranu,da porumene.
Za to vreme dok se pileca krilca peku ,pripremiti krompir,oguliti ga i iseci na rebarca.
 Kada je druga strana porumenela,dodati zacinjeni krompir, peci sve zajedno jos 30 minuta.

NAPOMENA: pileca krilca najbolje pripremiti i staviti u marinadu dan ranije,onda je rezultat najbolji ,piletina ukusnija i hrskavija.Peci  ih u rernu oko 60 minuta.
Moze prilog po zelji ,ja sam odabrala krompir jer ga volim sa piletinom.

















2 коментара: