Претражи овај блог

субота, 7. јануар 2017.

PECENE PLJESKAVICE OD CURECEG MESA


PECENE PLJESKAVICE

OD CURECEG MESA






POTREBNO JE:

800g MLEVENOG CURECEG MESA
200g CRNOG LUKA
200g  MOCARELA
120g KAJMAKA
MALO CRVENE ZACINSKE PAPRIKE
POLA KASICICE SODA BIKARBONE
POLA KASICICE PRASKA ZA PECIVO
SO PO UKUSU
BIBERA PO UKUSU

PRIPREMA:

Pomesati mleveno meso sa sitno iseckanim lukom.
Dodati mlevenu papriku,sodu bikarbonu,prasak za pecivo,so i biber.
Sve dobro izmesati i ostaviti u frizideru oko sat vremena da odstoji.
Podeliti smesu na osam jednakih delova,svaki deo rastanjiti na debljinu od 5mm.
Pljeskavice staviti u podmazan pleh,po sredini mesa svaku premazati kajmakom .
Svaku pljeskavicu poklopiti sa drugom pljeskavicom,blago pritisnuti prstima da se ivice zatvore.
Curece pljeskavice peci oko 15 minuta na 230cstepeni.
Pri kraju gotove pljeskavice preliti tenoscu koju je meso pustilo tokom pecenja.
Mocarelu narezati na tanke reznjeve i staviti preko svake gotove curece pljeskavice.
NAPOMENA:
Na ovaj nacin moze se pripremiti pljeskavice od pileceg mesa i svinjskog mesa.
Pljeskavice su vrlo ukusne i pikantne.
Gotove pljeskavice sluziti uz papriku tursiju,i kiseo kupus-rezanac sa mlevenom paprikom.
PRIJATNO!


















Нема коментара:

Постави коментар