Претражи овај блог

недеља, 22. јануар 2017.

PROJA SA BLITVOM

PROJA SA BLITVOM




Proja je stari recept , jednostavna, i lako se priprema . Veoma je ukusna i zdrava.Volim je za dorucak ili veceru,pa je cesto pravim.Volim kada zamirise na kukuruzno brasno,koja mirisom ispuni toplinu doma.
Najbolja je proja kada se spremi sa kukuruznim brasnom,moze da se nadje na pijacu od poznatih prodavaca.Tada je sigurno pravo brasno za proju.
Moze da se pripremi sa spanacem ,zeljem,blitvom,itd.Na svaki nacin je ukusna.zato je volimo.Dobra je za predjela i razna slavlja.Prijatno!




POTREBNO JE:

4 JAJETA
200g TVRDOG SIRA
2dl KISELOG MLEKA
4 CASE PROJENOG KUKURUZNOG BRASNA(belog)
4 CASE MEKOG BRASNA,T,400
2 CASE ULJA (SUNCOKRETOVOG)
1 KESICA PRASKA ZA PECIVO
400g BLITVE ILI SPANACA
200 ml GAZIRANE VODE

PRIPREMANJE :

Blitvu oprati,odstraniti u sredini lista tvrdi deo,skupiti listove iseckati je na tanke trakice.
U posudu umutiti jaja penasto,dodati kiselo mleko.Zatim dodati obe vrste brasna pomesanog sa praskom za pecivo.Dodati gaziranu vodu,ulje ,sira , soli,sve zajedno pomesati drvenom varjacom.
Dodati seckanu blitvu,umesati je dobro da se sva masa izjednaci sa blitvom..
Pripremljenu smesu istresti u podmazanom plehu.Pleh velicine precnika32x 19cm.poravnati smesu kasikom.
Ako je smesa malo gusca protresti pleh da je masa jednaka debljine.
Pleh staviti u zagrejanoj rerni na200c,kada se testo malo zapece smanjiti temperaturu na 180c i dopeci je
dok  proja  ne porumeni.
NAPOMENA:
Proveriti drvenom cackalicom  da li je proja pecena(ako je suva cackalica onda je gotova)
Mera case je od jogurta.
Sluziti proju toplu sa kiselim mlekom,ili uz jogurt.
PRIJATNO!









Нема коментара:

Постави коментар