Претражи овај блог

субота, 7. јануар 2017.

ROLOVANA SVINJETINA U BELOM VINU

ROLOVANA SVINJETINA

                                  U BELOM VINU



POTREBNO JE:

750g SVINJSKE PLECKE BEZ KOSTI
100g DIMLJENE SLANINE
5 CENA BELOG LUKA
200g SVINJSKE MASTI
BIBER
LORBER
2 KASIKE SENFA
200ml BELOG VINA
1 KASICICA SUVOG PERSUNA
PRIPREMA:

Meso malo rastanjiti,posoliti i pobiberiti.
Premazati ga svinjskom mascu i senfom, natrljati ga cenovima belog luka.
Slaninu iseci na tanke reznjeve,pa je poredjati preko mesa.
Urolovati ga i zavezati kanapom.
Meso urolovano staviti u tepsiju,preliti ga sa 200ml belog vina,dodati listove lorbera.
Tepsiju sa mesom zatvoriti folijom,peci u zagrejanoj rerni na 180c oko45 minuta.
Izvaditi tepsiju iz rerne,meso okrenuti na drugu stranu,ponovo zatvoriti folijom i vratiti u rernu.
Desetak minuta pre zavrsetka skinuti foliju i meso zapeci da dobije finu koricu.
Posuti suvim persunom.
Meso iseci na tanke reznjeve i posluziti.PRIJATNO!











Нема коментара:

Постави коментар