Претражи овај блог

субота, 11. фебруар 2017.

ČOKO NEOBIČNA TORTA

ČOKO NEOBIČNA TORTA











POTREBNO JE;

250g MARGARINA ili MASLACA
200g SECERA U PRAHU
200g CRNE COKOLADE ZA KUVANJE
100 MLECNE COKOLADE
5 JAJA
2 KASIKE PREZLI

ZA PRELIV ;
100 g COKOLADE
1 KASIKA ULJA

100ml SLATKE PAVLAKE




PRIPREMA:
Na paru staviti posudu sa usitnjenim margarinom,cokoladom i secerom u prahu.
Lagano mesati sastojke dok se sve ne otopi i lepo ne sjedini.
Skloniti sa vatre i umesati postepeno jedno po jedno jaje.
Mikserom mutiti da smesa postane penasta i glatka.Zatim na kraju dodati prezle i sve lepo sjediniti.
Kalup okrugli za tortu podmazati i posuti prezlama,sipati smesu i peci u predhodno zagrejanoj rerni na 180c oko 30 minuta.
Za preliv , otopiti cokoladu sa kasikom ulja  i preliti tortu.
Umutiti slatku pavlaku, ukrasiti tortu pavlakom preko pavlake opet preliti sa otopljenom čokoladom. Tortu služiti sa umućenom slatkom pavlakom.

NAPOMENA!
Torta je slatko neobicna jer moze da se posluzi odmah dok je vruca. Odlicna je kad se ohladi.
Sluziti je  sa sezonskim vocem, pekmezom,slatkom pavlakom, ili sladoledom.







Нема коментара:

Постави коментар