Претражи овај блог

недеља, 26. фебруар 2017.

COKOLADNI SAN

COKOLADNI SAN





POTREBNO JE:

ZA KORU:
2 SOLJE MLEKA
100g MARGARINA
200g COKOLADE ZA KUVANJE
3 JAJETA
2 SOLJE SECERA
2 KESICE VANILINOG  SECERA
2 SOLJE BRASNA
1 KASIKA SODE BIKARBONE
1 PRSTOHVAT SOLI

ZA FIL:
800ml MLEKA
15 KASIKA SECERA
3 KESICE PUDINGA OD COKOLADE
150g MARGARINA
200g SECER U PRAHU

COKOLADNA GLAZURA:
200g COKOLADE ZA KUVANJE
200ml SLATKE PAVLAKE
1 KASIKA ULJA

ZA NATAPANJE KORE
200ml COKOLADNOG MLEKA

ZA POSIPANJE IVICE TORTE
100g PECENOG MLEVENOG LESNIKA

PRIPREMANJE KORE:


U odgovarajucoj posudi, na tihoj vatri otopiti mleko, cokolada i maragarin.Kada se  sastojci otope,promesati i skloniti sa vatre.Masu ostaviti po strani da se hladi oko10 minuta.
U vanglicu umutiti jaja sa secerom,  koji je pomesan sa vanilinim secerom, zatim dodati
 cokoladnu smesu.
Brasno prosejati zajedno sa sodom bikarbonom, prstohvatom soli,lagano promesati
 kasikom,da se sjedini masa bez grudvica.
Cetvrtasti pleh (od sporeta) obloziti masnim papirom, sipati umucenu masu,i peci
  u zagrejanoj rerni na 170c oko 25minuta.

Fil,puding od cokolade umesati u malo mleka sa secerom, skuvatiga u preostalom mleku.
Neprekidno mesati kasikom sve dok se masa ne zgusne, ostaviti sa strane da se ohladi.
Margarin umutiti sa secerom u prahu, dodati i sjediniti ga u hladnom pudingu od cokolade.
Mikserom umutiti krem u kompaktnu glatku masu.
FINALNI POSTUPAK:
Pecenu koru preseci uzduz na dva jednaka dela, pa dva dela korice prepoloviti na pola,
da se dobiju 4 korice.
Uzeti tri iste cinije, cokoladni  krem podeliti  na tri jednaka dela.
Na tacnu sloziti jedan deo korice, natopiti je cokoladnim mlekom,pa kori ravnomerno
premazati cokoladni krem,sloziti preko drugi deo korice, natopiti je cokoladnim mlekom,
pa opet ravnomerno premazati cokoladni krem.Postupak ponoviti sa trecom koricom.
Cetvrtu koricu ne premazivati kremom
Filovanu tortu ostaviti da se ohladi i stegne.Najbolje je ostaviti je preko noci da odstoji
kako bise stegla i sjedinila sa cokoladnim kremom.
Dekorisati tortu
U manjoj posudi na laganoj vatri otopiti cokoladu za kuvanje sa kasikom ulja,dodati
slatku pavlaku,promesati kasikom i sjediniti cokoladnu masu.
Tortu izvaditi iz frizidera,ravnomerno je premazati po vrhu cokoladnom glazurom,
sa strane ivice posuti tortu mlevenim lesnikom.

NAPOMENA!
Mera solje koje sam  koristila su od (don- kafe).Torta cokoladni san,bogata je
ukusom i mirisom  kremaste cokolade.
Sladokusci koji vole cokoladu ovo je pravi uzitak.PRIJATNO!



















Нема коментара:

Постави коментар