Претражи овај блог

понедељак, 13. фебруар 2017.

LAGANI DEZERT OD NARANDZE


LAGANI DEZERT OD NARANDZE



  





POTREBNO JE:

ZA KORU:
6 BELANACA
6 KASIKA SECERA
2 KASIKE LIMUNOVOG SOKA
1 KESICA VANILINOG SECERA
50g PRZENOG LESNIKA
150g MLEVENIH ORAHA


ZA FIL:
6 KASIKA SECERA
2 KESICE VANILINOG SECERA
2 KESICE PUDING OD VANILE
2 KASIKE GUSTINA
500ml MLEKA
300ml SOKA OD NARANDZE
2 NARANDZINE KORE
100g MARGARINA
100ml SLATKE PAVLAKE
100 SUVE BRUSNICE
2 KESICE KREM SLAG OD VANILE


PRIPREMA KORE:

Za koru, umutiti belanca sa secerom koji je pomesan sa vanilinim secerom.Samleti przene lesnike i orahe,
pomesati ih  i lagano dodati umucenoj smesi od belanaca.
Cetvrtasti pleh (od sporeta) obloziti masnim papirom,sipati masu i ravnomerno  je rasporediti.
Koru peci na 180c oko 15 minuta.Koru ohladiti i iseci uzduz na tri jednaka dela
.
FIL:
Umleko dodati secer pomesan sa vanilinim secerom,rendanu koricu od narandze i pola soka od narandze.
Na vatru staviti da sve zajedno provri(temperaturu smanjiti).Zumanca pomesati sa ostalom polovinom soka od narandze,umesati puding od vanile,gustin,sve izmiksati mikserom da nema grudvica.
Masu od zumanaca sipati u mleko i kuvati uz stalno mesanje dok puding masa ne postane gusta.
Gotov puding pokriti providnom folijom (da nebi uhvatio koricu)ostaviti dase ohladi.
Margarin umutiti i sjediniti ga sa hladnim pudingom.Umutiti slatku pavlaku,
dodati je umucenoj masi,izmesati i sjediniti u kompaktnu masu.
Kremastoj masi dodati susenu brusnicu(ne potapati je u vodi).Krem podeliti na tri jednaka dela.
Finalni deo:
Na tacnu staviti prvu koru,premazati je filom,preko fila druga kora,opet fil,zatim treca kora i opet fil.
NAPOMENA:
Dezert ohladiti u frizideru ,najbolje je da odstoji preko noci kako bi se dobro stego.
Hladan dezert dekorisati umucenim slagom.
Socan dezert kao hladan lakse ce se seci,i sluziti.
PRIJATNO!
















Нема коментара:

Постави коментар