POTREBO JE:
- 400g SLATKE PAVLAKE
- 50g ČOKOLADE ZA KUVANJE
- 4 BELANCETA
- 50 g ŠECERA
- 3 KAŠIKE GRILIJAŠA SA BADEMOM
- 4 ŽUMANCETA
- 100g BELE ČOKOLADE
- 200g ŠEĆERA
- 100g PEČENOG BADEMA
PRIPREMANJE
- Umutiti slatku pavlaku i dodati rendanu čokoladu.
- U sud posebno odvojiti belanca i umutiti sa šećerom, narendati crnu čokoladuza kuvanje, i sve spojiti sa slatkom pavlakom.
- Umućenu masu staviti na hladnom u frizideru.
- Žumanca umutiti da pobele, belu čokoladu otopiti na pari da nema grudvica , zatim je umešati u smesi od zumanaca.
- Mikserom mutiti neprestaao i sjediniti u kompaktnu masu.
- Na laganoj vatri šecer otopiti u tečnu karamel masu.(paziti da ne izgori secer).
- Bademe usitniti, te dodati u vrelu karamel masu, zatim odmah isipati na masnom papiru za pečenje da se prohladi.
- Zatim hladan grilijaš usitniti sitne komadiće (kao kada usitniš keks)čekićem za meso uli oklagijom . (od te kolicine po potrebi razdeliti )
FINALNI POSTUPAK:
- Kalup prečnika 30 x11cm. duguljasti obložiti prozirnom foljom, posuti po dnumalo (dve kasike) usitnjenog grilijaša.
- Umućenoj pavlaci dodati tri kašike usitnjenog grilijaša, zatim izmešati i sjediniti masu.
- Polovinu pavlake sa grilijašem isipati po dnu kalupa, (preko grlijaša).
- Zatim u sredini mase sipati žuti krem od žumanaca sa belom čokoladom,zatim i tu malo posuti grilijas( kašiku,dve),
- Na kraju isipati drugu polovinu slatke pavlake.
- Odozgo po vrhu poslastice posuti preostali usitnjeni grilijaš.
- Semifreddo obložiti prozirnom streč folijom i ostaviti na hladnom u zamrzivacu najmanje oko3h.da se ohladi i stegne..
Savet!
Pre sluzenja semifreddo poslastice izvaditi iz hladnjaka i sačekati koji minut, kako bi dezert omekšao. i lako se seko na šnite..
Pre sečenja poslastice nož potopiti u vrelu vodu.
Semifreddo sa grilijašem i bademom je fenomenalan , ukus jedinstven.Grilijas i badem
prste po ustima, a nepce upija socan ukus i topi slast u ustima.
Treba probati, za vrele dane pravo osveženje.
PRIJATNO!
Pre sluzenja semifreddo poslastice izvaditi iz hladnjaka i sačekati koji minut, kako bi dezert omekšao. i lako se seko na šnite..
Pre sečenja poslastice nož potopiti u vrelu vodu.
Semifreddo sa grilijašem i bademom je fenomenalan , ukus jedinstven.Grilijas i badem
prste po ustima, a nepce upija socan ukus i topi slast u ustima.
Treba probati, za vrele dane pravo osveženje.
PRIJATNO!
Predivna,obozavam ovakve ukuse :)
ОдговориИзбришиHvala Marina, slazem se!
ОдговориИзбришиSavrsena torta!!!
ОдговориИзбриши