Domaći čokoladni keksići sa puno čokolade..... neodoljivi ..jednostavni ..i brzo se prave..
Čokoladni keksiči nestanu tako brzo, da morate odmah druge da pravite...Znam da ih deca obožavaju..
Potrebno je:
200g crne čokolade
200g margarina
200g šećera
80g meda
2jaja
400g mekog brašna
50g mlevenog lana
2 kašike kakaa
100g mleveni lešnik
1/2kašičice sode bikarbone
1/2 kašičice peciva
prstohvat soli
malo cimeta
Od ove mere dobićete oko50kom keksića, skoro tri puna pleha od šporeta..
Priprema:
U maloj posudi na laganoj vatri otopite čokoladu i margarin, zatim sklonite posudu i ostavite sa strane da se malo ohladi.
Kada se malo prohladila čokolada i margarin dodajte med i lagano izmešajte..
U vanglici za mešenje testa prosejte brašno, sa sodom bikarbonom,prašakom za pecivo, kakaom, cimetom, zatim dodajte so i mleveni lešnik.
U drugoj posudi umutitte jaja i šećer, dodajte umućenim jajima otopljenu čokoldu i margarin, zatim na kraju polako dodajte mešavinu brašna.
Lagano varjačom promešajte i fino sjedinite smesu.
Čokoladnu smesu pokrite prozirnom folijom i ostavite ufrižideru na hladnom 30 minuta.
Ohlađenu čokoladnu smesu izvadite iz frižidera , na masnom papiru oklagijom razvijte smesu ,okruglom modlicom vadite keksiće. Po svojoj želji može i drugi oblik keksića..
Pleh obložite masnim papirom za pečenje zatim po njemu složite keksiće.
Keksiće poređajte sa malim razmakom, jer će keksići da malo narastu dok se budu pekli i da se nebi spojili..
Pecite keksiće u zagrejanoj rerni na 200stepeni oko 10 minuta.
Napomena:
Prilikom pečenja keksića pazite da vam se kesići ne prepeku,jer mogu da vas zavaraju.
Jer kada su keksiči vrući kada ih dodirnete biće meki kao da nisu pečeni u stvari oni su pečeni. zato ih izvadite i ostavite da se skroz ohlade u plehu na papiru.Keksići kako se budu hladili biće čvrstiji i prhkiji kada ih budete probali..
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар