- 500 g pilećeg belog mesa
- 500g šampinjoni
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 1 kašika biljnog začina
- biber zrno po potrebi
- mleveni biber po ukusu
- ulje po potrebi
- 2 kašike kisele pavlake
- 1 kašika gustina
- 2 kašikike brašna
Priprema:
Sitno iseckati:crni luka , 3 čena belog luka, šargarepu.
U dubokoj posudi na zagrejanom ulju povrće propržiti.
Na radnoj površini ,belo meso otkoštičiti od kostiju i iseći na male šnicle.
Parčadi šnicle belog mesa uvaljati u brašno a zatim ih staviti odozgo na prodinstano povrće.
Posudu sa povrćem i mesom naliti sa dve čaše vode po 200ml.sve zajedno dinstati na laganoj vatri oko30 minuta.
Povremeno šerpu protresati -ne mešati varjačom.
Pred kraj, 10 minuta dodati šampinjone,očišćene i isečene na komade..malo promešati
Kašiku gustina razmutiti u malo vode, dodati preko mesa i šampinjona a zatim odmah i 2 kašike kisele pavlake.
Malo prokrčkati jedan minut i odmah skloniti sa vatre a zatim začiniti po svom ukusu...
Za prilog skuvati pirinač oko 200g sa malo karija i biljnog začina ili 500g krompira za pire..
Prilog :
pirinač sa kurkumom ili krompir pire
Napomena:
Meso je na ovaj način veoma sočno, meko i ukusno..
Na ovaj način sam probala da pripremim i drugu vrstu mesa, svinjsko, juneće..mekoća i ukus mesa je fantastičan..
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар