PUNJENI PILECI FILE
600g PILECEG BELOG MESA
100g SAMPINJONA
100 g KACKAVALJA
100 KAJMAKA ILI KREM SIRA
1 KASIKA BILJNOG ZACINA
BIBERA PO UKUSU
SO PO UKUSU
ZA POSIPANJE
100g PREZLE
ULJE PO POTREBI
Pilece belo meso iseci na snicle.
Na radnu povrsinu razvuci prozirnu foliju.Na foliju snicle istanjiti tuckom za meso.
Snicle posoliti, pobiberiti i zaciniti biljnim zacinom.
Na istanjenu sniclu pileceg mesa poredjati snite kackavalja, na sredinu snicle po kasiku
kajmaka, po sredini kajmaka poredjati polutke sampinjona.Zatim pobiberiti i posuti
suvim persunom .
Pomocu folije uviti snicle u rolate.Urolanu piletinu posipati i uvaljati u prezle.
Ostaviti u frizideru da odstoji 2h.
U tiganj zagrejati malo ulja pa isprziti urolane pilece snicle.
Urolane snicle prziti sa jedne strane i sa druge strane da blago porumene.
Sluziti topao punjeni file uz pire krompir, i uz sezonsku salatu. Lepa je salata
od kupusa sa krastavcima i zalucenom ljutom papricicom. Bas prija i otvara sva cula.
PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар