PUNJENI PARADAJZ
SA
JUNECIM MLEVENIM MESOM
POTREBNO JE:
8 PARADAJZA - ZA 4 OSOBE
400g MLEVENE JUNETINE
1 GALAVICA CRNOG LUKA
1 SARGAREPA
2 PAPRIKE SLATKE
SO PO POTREBI
BIBERA PO POTREBI
SUVOG ZACINA
1 KASIKA BRASNA
100ml ULJA
200ml VODE
4 KROMPIRA
1 LJUTA PAPRICICA
PRIPREMA:
Luka sitno iseckati, sargarepu narendati, i izdinstati na malo ulja, dodati mleveno
meso, sve zajedno dinstati dok povrce i meso ne omeksaju.
Papriku slatku iseci na kolutove, na kraju je dodati u smesu od mlevenog mesa
sa povrcem da malo omeksa , uz stalno mesanje varjace.
Smesu od mlevenog mesa, posoliti , pobiberiti i zaciniti biljnim zacinom i dobro je izmesati .
Zatim je skloniti sa sporeta da se malo prohladi.
Paradajz oprati , iseci vrh-poklopac od paradajza, ostaviti ga sa strane za kasnije.
Unutrasnjost paradajza izdubiti, ostaviti ga takodje za kasnije za pripremu preliva.
Krompir oljustiti, iseci na komade i skuvati ga u slanoj vodi.
Paradajz napuniti toplom smesom od mesa , a pri vrhu dopuniti krugovima paprike.
Poklopce od paradajza vratiti, i zatvoriti napunjeni paradajz.
Preliv :
U istu posudu gde se dinstalo meso i povrce zagrejati kasiku ulja i uprziti kasiku brasna.
Uprzenom brasnu dodati izdubljeni deo od paradajza, posoliti, promesati i naliti sa 200ml vode.
Pustiti da provre preliv od paradajza.
Poredjati punjeni paradajz u zemljanu posudu sa kuvanim krompirom, sve preliti
vrucim prelivom od paradajza.Peci u zagrejanoj rerni na 200c oko 30 minuta.
Sluziti toplo uz sezonsku salatu i ljutom papricicom.(moze sa slatkom paprikom , ko sta voli)
PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар