Претражи овај блог

субота, 15. јул 2017.

PUNJENI PARADAJZ SA JUNECIM MLEVENIM MESOM

PUNJENI PARADAJZ 

                                                 SA

                          JUNECIM MLEVENIM MESOM






POTREBNO JE:

8 PARADAJZA - ZA 4 OSOBE
400g  MLEVENE JUNETINE
1 GALAVICA CRNOG  LUKA
1 SARGAREPA
2 PAPRIKE SLATKE
 SO PO POTREBI
BIBERA PO POTREBI
SUVOG ZACINA
1 KASIKA BRASNA
100ml ULJA
200ml VODE

4 KROMPIRA
1 LJUTA PAPRICICA

PRIPREMA:

Luka sitno iseckati, sargarepu narendati, i izdinstati  na malo ulja, dodati mleveno
meso, sve zajedno dinstati dok povrce i meso ne omeksaju.

Papriku slatku iseci na kolutove,  na kraju je dodati u smesu od mlevenog mesa
sa povrcem da malo omeksa , uz stalno mesanje varjace.

Smesu od mlevenog mesa, posoliti , pobiberiti i zaciniti biljnim zacinom i dobro je izmesati .
Zatim je skloniti sa sporeta da se malo prohladi.

Paradajz oprati , iseci vrh-poklopac od paradajza, ostaviti ga sa strane za kasnije.
Unutrasnjost paradajza izdubiti, ostaviti ga takodje za kasnije za pripremu preliva.

Krompir oljustiti, iseci na komade i skuvati ga u slanoj vodi.

Paradajz napuniti toplom smesom od mesa , a pri vrhu dopuniti krugovima paprike.
Poklopce od paradajza vratiti,  i zatvoriti napunjeni paradajz.

Preliv :
U istu posudu gde se dinstalo meso i povrce zagrejati kasiku ulja i uprziti kasiku brasna.
Uprzenom brasnu dodati  izdubljeni deo od paradajza, posoliti,  promesati i naliti sa 200ml vode.
Pustiti da provre preliv od paradajza.

Poredjati punjeni paradajz u zemljanu posudu sa kuvanim krompirom, sve preliti
 vrucim prelivom od paradajza.Peci u zagrejanoj rerni na 200c oko 30 minuta.

Sluziti toplo uz sezonsku salatu i ljutom papricicom.(moze sa slatkom paprikom , ko sta voli)
PRIJATNO!
















Нема коментара:

Постави коментар