LETNJA KREM CORBICA
OD POVRCA
POTREBNO JE:
2 SREDNJE TIKVICE
2 KROMPIRA
100g CELERA
1 SARGAREPA
1 CRNI LUK
2 CENA BELOG LUKA
1 CASA KISELA PAVLAKA
50 ml MASLINOVOG ULJA
SO PO UKUSU
SUVI BILJNI ZACIN PO UKUSU
BIBERA PO UKUSU
1/2 VEZE SVEZEG PERSUNA
1l VODE
PRIPREMA:
Povrce oprati , tikvice, krompir, i sargarepu . Sve oguliti i naseckati na
komade.
Na laganoj vati na maslinovom ulju, proprziti iseckani crni luk.
Kada je luk omeksao i postao staklast, dodati pripremljeno povrce.
Kada je luk omeksao i postao staklast, dodati pripremljeno povrce.
Tikvice, krompir, celer, sargarepu, persun i 2 cena belog luka, izmesati i dinsatati
sve zajedno jos 10 min. da luka i persun puste svoj miris.
Dinsatno povrce posoliti i zaciniti po ukusu, naliti litar vode i ostaviti da se
kuva jos 30 minuta
Zatim pred kraj kuvanja u corbicu dodati casu kisele pavlake, promesati
corbu i nastaviti sa kuvanjem.
Corbicu skloniti sa vatre i usitniti stapnim mikserom.
Krem corbu na kraju zaciniti i ukrasiti seckanim persunom.
Sluziti se toplom corbom uz integralni prepecen hleb.
PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар