Претражи овај блог

недеља, 30. јул 2017.

LETNJA KREM CORBICA OD POVRCA

LETNJA KREM CORBICA

                                        OD POVRCA




POTREBNO JE:

2 SREDNJE TIKVICE
2 KROMPIRA
100g CELERA
1 SARGAREPA
1 CRNI LUK
2 CENA BELOG LUKA
1 CASA KISELA PAVLAKA
50 ml MASLINOVOG ULJA
SO PO UKUSU
SUVI BILJNI ZACIN PO UKUSU
BIBERA PO UKUSU
1/2 VEZE SVEZEG PERSUNA
1l VODE

PRIPREMA:

Povrce oprati ,  tikvice, krompir, i sargarepu . Sve oguliti i naseckati na
komade.


Na laganoj vati na maslinovom ulju, proprziti iseckani crni luk.
Kada je luk omeksao i postao staklast, dodati pripremljeno povrce.

Tikvice, krompir, celer, sargarepu, persun i 2 cena belog luka, izmesati  i dinsatati
sve zajedno jos 10 min. da luka i persun  puste svoj miris.

Dinsatno povrce posoliti i zaciniti po ukusu, naliti litar vode i ostaviti da se 
kuva jos 30 minuta

Zatim pred kraj kuvanja u corbicu dodati casu kisele pavlake, promesati
 corbu i nastaviti sa kuvanjem.

Corbicu skloniti sa vatre i usitniti  stapnim mikserom.

Krem corbu na kraju zaciniti i ukrasiti seckanim persunom.

Sluziti se toplom corbom uz integralni prepecen hleb.

PRIJATNO!










Нема коментара:

Постави коментар