KROMPIR S PECURKAMA
POTREBNO JE:
- 8 SREDNJIH KROMPIRA
- 200 g SVEZIH PEČURAKA
- 2 GLAVICE CRNOG LUKA
- 1 JAJE
- 100g KAČKAVALJA ILI DOMACEG SIRA
- 2 PARADAJZA
- SUVI BILJNI ZAČIN
- BIBER
- SO PO UKUSU
- ULJE PO POTREBI
PRIPREMA
Krompir oljustiti iseći im vrhove i dno, izvaditi sredinu i od nje napraviti pire.
Na vrelom ulju ispržiti crni luk i pečurke, pomešati sa jajetom i pireom. Začiniti biljnim začinom, biberom i so po ukusu. Napuniti krompire smesom od pečuraka, odozgo dekorisati paradajzom i sirom.
Krompir staviti u tepsiju, preliti oko 200ml vode i peći u predhodno zagrejanoj rerni na 200c oko 30 minuta. Služiti uz sezonsku salatu.
Krompir punjen pečurkama je vrlo ukusno jelo, a pri tom primamljivog izgleda. Mozete ga puniti mlevenim mesom, kuvanim pirinčem. Služiti toplo uz sezonsku salatu.
Bas bogato fino jelo :)
ОдговориИзбришиHvala ti Marina sto si pronasla moj blog, i sto ti se svidjaju moji recepti!
ОдговориИзбришиHvala ti Marina sto si pronasla moj blog, i sto ti se svidjaju moji recepti!
ОдговориИзбриши