Претражи овај блог

уторак, 25. октобар 2016.

KROMPIR SA PEČURKAMA

                                       

   KROMPIR S PECURKAMA


                           

   

 POTREBNO JE:


  •  8 SREDNJIH KROMPIRA 
  •  200 g SVEZIH PEČURAKA
  •  2 GLAVICE CRNOG LUKA
  •  1 JAJE
  •  100g KAČKAVALJA ILI DOMACEG SIRA
  •  2 PARADAJZA 
  •  SUVI BILJNI ZAČIN
  •  BIBER
  •  SO PO UKUSU
  •  ULJE PO POTREBI


PRIPREMA 
 Krompir oljustiti iseći im vrhove i dno, izvaditi sredinu i od nje napraviti pire.





 Na vrelom ulju ispržiti crni luk i pečurke, pomešati sa jajetom i pireom. Začiniti biljnim začinom, biberom i so po ukusu. Napuniti krompire smesom od pečuraka, odozgo dekorisati paradajzom i sirom.
                                                                               
                                                            
                                                                            
Krompir staviti u tepsiju, preliti oko 200ml vode i peći u predhodno zagrejanoj rerni na 200c oko 30 minuta. Služiti uz sezonsku salatu.

 

 Krompir punjen pečurkama je vrlo ukusno jelo, a pri tom primamljivog izgleda. Mozete ga puniti mlevenim mesom, kuvanim pirinčem. Služiti toplo uz sezonsku salatu.


3 коментара: