Претражи овај блог

недеља, 16. октобар 2016.

JESENJE PILEĆE PLJESKAVICE

                        JESENJE PILEĆE PLJESKAVICE                                    



POTREBNO JE:


400g pileceg belog mesa

1  glavica crnog luka     

4 komada paprike crvene i zelene            

 2 parceta hleba nakvasenog                   

 2  jajeta                           

200g obarenog spanaca 

po ukusu so
1 kasicica biljnog zacina
1 kasicica aleve paprike
100ml maslinovog ulja

Prilog
1 kg krompira

       Pilece belo meso samleti u blenderu. Dodati sitno iseckanu glavicu crnog luka.

 Spanac obariti, naseckati sitno i dodati ga piletini.

 Papriku samleti u blenderu, hleba nakvasen iscediti, dodati ga pripremljenoj smesi. Jaja umutiti  i dodati mlevenom mesu.

 Zaciniti biberom, posoliti biljnim zacinom, i alevom  paprikom.

 Dobro rukama izraditi i ostaviti da odstojo 1h.  

Za to vreme, kilogram krompira oljustiti, iseci na krupnije kocke i staviti da se kuva oko 20 minuta.  

 Kada je odstojala pripremljena pileca smesa, napraviti pljeskavice i prziti ih na zagrejanom maslinovom ulju. Kada se zavrsi sa przenjem  pljeskavica, u toj masnoci  proprziti krompir.     

 Pilece pljeskavice sluzti uz przeni krompir.  

 Pilece pljeskavice je lagano jelo, koje je vrlo ukusno i zdravo,  sa neodoljivim aromaticnim mirisom koji se siri kroz celu kuhinju. Jesenje pljeskavice dobile su naziv po boji jesenjeg lisca.  Dragi posetioci bloga ovo je moj prvi, prvenac posta na mom blogu

 PRIJATNO ! 






Нема коментара:

Постави коментар