SOCNA PILETINA S PIVOM
POTREBNO JE:
4 BATAKA SA KARABATACIMA
SENF
1 KASICICA RUZMARINA
2-3 KASIKE VORCESTER SOSA
1 KASICICA MEDA
50g SUVIH SLJIVA
1 KASIKA BRASNA
1 MALA LIMENKA PIVA
100ml ULJA
PO UKUSU SO
BIBER
SVEZ PERSUN
PRIPREMA :
BATAKE I KARABATAKE RAZDVOJITI, PREMAZATI IH SENFOM (mozete da skinete kozicu , ali nije neophodno ) .
U CINIJI POMESATI VORCESTER SOS I MED. SA OVOM SMESOM PILETINU MARINIRATI OKO 2h (sto duze stoji u ovoj marinadi piletina ima bolji ukus i socnija je.)
KADA JE PILETINA DOVOLJNO ODSTAJALA U MARINADI STAVITI JE U VATROSTALNOJ POSUDI. U CINIJI POMESATI BRASNO I PIVO, I TIME PRELITI PILETINU, ZATIM DODATI SUVE SLJIVE. POSOLITI I POBIBERITI PILETINU.
VATROSTALNU POSUDU SA PILETINOM POKRITI FOLIJOM. PECI U PREDHODNO ZAGREJANOJ RERNI NA 180C OKO 40 MINUTA.
PRED KRAJ PECENJA SKLONITI FOLIJU DA PILETINA DOBIJE LEPU RUMENU BOJU .
SERVIRATI BATAKE I KARABATAKE UZ PRZENI KROMPIR IPOSUTI SVEZIM PERSUNOM .
PILETINA S PIVOM I MARINADOM JE MEKANA I SOCNA, O UKUSU SE NE MOZE RASPRAVLJATI. NE MOZE SE OPISATI, MORATE PROBATI JER SAMO TAKO MOZETE DA DOZIVITE TAJ UZITAK. O PRILOGU I PRZENIM KROMPIRICIMA DRUGI PUT.
PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар