CRNAC U BELOM
POTREBNO JE:
2 JAJETA
12 KASIKA SECERA
12 KASIKA MLEKA
12 KASIKA BRASNA
12 KASIKA ULJA
1 KESICA PRASKA ZA PECIVO
100g COKOLADE ZA KUVANJE
FIL:
1l MLEKA
3 KESICE PUDINGA OD COKOLADE
150g SECERA
100g MARGARINA
ZA DEKORACIJU KOLACA:
2 KESICE SLAGA
100g COKOLADE ZA KUVANJE
SECERNI PRELIV:
300ml VODE
150g SECERA
PRIPREMA:
Umutite u odgovarajucoj posudi belanca sa secerom i prstohvatom soli u cvrst sneg.
Umucenom snegu od belanaca dodajte zumanac po zumanac, mikserom mutite da se masa izjednaci (da nema grudvica).
Umucenoj penastoj masi dodajte 12 kasika mleka, 12 kasika prosejanog mekog brasna sa praskom za pecivo, 12 kasika ulja.
Cokoladu otopite i dodajte umucenoj masi sa ostalim sastojcima, lagano varjacom promesajte, sjedinite u kompaktnu masu.
Pleh predhodno premazite uljem i posipajte brasnom, (vel.pleha 32 cm puta 19cm). Sipajte umucenu masu i pecite na 200c oko 30 minuta.
Za to vreme dok se kora pece, pripremiti secerni preliv (prokuvati 150 gsecera sa 300 ml vode).
Pecenu koru ohladite i prelite vrucim secernim prelivom, jedno treba biti hladno, ili kora ili ppreli.
Fil:
Litar mleka sipajte u posudu i prokuvajte, odvojite 100ml mleka od predhodnog litra mleka u njemu razmesajte 3 kesice pudinga od cokolade sa 150 g secera. Pripremljen puding uspite u provrelo mleko, kuvajte ga dok ne postane gusta i jednaka masa.
Puding od cokolade malo prohladite, u mlakom pudingu umutite mikserom 100g margarina, lepo sjedinite u kompaktnu i glatku masu.
Finalni postupak:
Preko natopljene pecene kore, premazate mlakim umucenim pudingom od cokolade, onda preko pudinga dekorisati umucenim slagom, i otopljenom cokoladom.
Listajuci svoju staru svescicu sa receptima, nadjoh stari recept -CRNAC U BELOM - koji je jednostavan i lako napraviti. Volim takve socne kolace koji se cesto nadju na mojoj trpezi, pa je tako ovaj kolac jedan od njih.
Verovali ili ne, kao sto lepo izgleda tako je i dobrog ukusa. Deca ga obozavaju, vole sto je cokoladan i socnog ukusa. Kolac "CRNAC U BELOM" veoma je izdasan. Zasladite i sebe i druge.
Probajte i ispunite dom mirisom cokolade.
PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар